Отложиха делото срещу Ненчев заради болен съдия

OFFNews 06 април 2017 в 10:19 2570 3

Отложиха делото срещу Ненчев заради болен съдия

Делото срещу бившия военен министър Николай Ненчев беше отложено поради заболяване на председателя на съдебния състав Петър Стоицев, съобщиха от съда.  

Ненчев отговаря пред правосъдието за престъпление по служба. Според обвинението на прокуратурата, в качеството му на министър между 5 май 2015 и 9 септември 2015г., той не е изпълнил служебните си задължения. По това време, Ненчев умишлено е отложил изпълнението на сключени договори с руската компания "РСК МИГ" за ремонт на два двигателя и други компоненти на изтребители МиГ-29.

От встъпването си в длъжност в края на 2014 до март 2016, Ненчев не е утвърдил други ремонтни проекти и така не е осигурил авиационната безопасност и летателната годност на самолетите изтребителната авиация на ВВС.

Свидетел по делото е и президентът Румен Радев, който по това време беше командир на Военновъздушни сили. Той трябваше да бъде призован да свидетелства на 12 април. Заради двете отлагания на делото обаче най-вероятно ще има размествания и на датите, които бяха предварително определените свидетели.

От пресцентъра на БЗНС съобщиха, че по-късно днес Николай Ненчев ще даде пресконференция "относно съкращенията в министерството и ще отговори на въпроси".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

3

Denis Rizanov

06.04 2017 в 17:38

Ква убава прическа!
Скоро пак такава. За изпроводяк към ЦСЗ.
Дано повлече крак и го окаушят това крадливо ямболско мекере!
 
X

Да помогнем на украинските деца!