Окончателно: Брендо осъден на 20 години затвор в Италия

OFFNews Последна промяна на 15 септември 2017 в 08:33 14293 1

Окончателно: Брендо осъден на 20 години затвор в Италия

Снимка БГНЕС, архив

Евелин Банев - Брендо ще лежи 20 години в италиански затвор по обвинение в наркотрафик. Това съобщава "Правен свят" като се позовава на в. "24 часа". 

Върховният съд в Рим е отхвърлил искането на Банев за отмяна на 20-годишната присъда, която му беше издадена от Апелативния съд в Милано.

До няколко дни трябва да бъдат публикувани и мотивите за решението на Върховния съд, след което присъдата на Брендо става ефективна.

Банев е осъден да плати и разноските по делото.

На въпрос на "24 часа" към адвоката на българина къде ще бъде изтърпяна, той отговори, че това трябва да стане в Италия. Адвокатът допълни, че не знае къде се намира Банев в момента.

През юли 2013 г. Брендо беше осъден на 20 г. затвор на първа инстанция от съда в Милано по т. нар. афера "Кокаинови крале". Присъдата беше потвърдена на втора инстанция от Апелативния съд в Милано година по-късно.

Чрез aдвокатите си Брендо обжалва пред Касационния съд в Рим. През септември 2015 г. върховните съдии отмениха присъдата на Брендо и я върнаха за доразглеждане в друга секция на Апелативния съд в Милано. Присъдите на останалите съдружници на Брендо от аферата "Кокаинови крале" обаче бяха изцяло потвърдени от Касационния съд.

По обвинения за наркотрафик Брендо получи осъдителна присъда и от румънски съд. Апелативният съд в Букурещ го осъди задочно на 10 години и шест месеца. Банев беше обвинен в трафик на над 51 кг кокаин в Румъния през април 2012 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови