Окончателно: 3,5 г. затвор за нападателя на Доган

OFFNews 20 април 2015 в 19:57 8023 20

Снимка БГНЕС

Върховният касационен съд постанови три години и половина лишаване от свобода за хулиганство и закана за убийство на нападателя на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган - Осман Енимехмедов. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.

Ениехмедов бе оправдан по обвинението, че е опитал да убие Доган на първа инстанция. ВКС остави в сила решението на Апелативния и на първоинстанционния съд и постанови три години и половина лишаване от свобода.

На 19 януари 2013 г. на националната конференция на ДПС в НДК Енимехмедов изскочи на трибуната и насочи газов пистолет към Ахмед Доган, който в този момент изнасяше речта си, и се опита да стреля. Пистолетът засече, а делегати събориха Енимехмедов на земята и му нанесоха жесток побой.

Той беше арестуван и остана в килията до приключването на делото на първа инстанция, след което беше поставен под домашен арест. Тъй като от присъдата трябва да се извади времето от предварителния и домашния арест, Енимехмедов ще бъде в затвора около 1 година и 3 месеца.

Наказанието му щеше да бъде много по-тежко, ако съдът беше приел за доказуемо обвинението за опит за убийство. Това обвинение отпадна още на първата инстанция, което предизвика остра реакция от страна на ДПС и лидера Лютви Местан.

Две години след опита за покушение над почетния председател на ДПС Ахмед Доган прокуратурата все още не знае кои са делегатите на ДПС, които нанесоха побой над 19 януари 2013 година над Енимехмедов.

Младият мъж беше повален на земята, ритан и удрян от делегати на конференцията на ДПС. Инцидентът беше заснет от телевизионните камери, които отразяваха националната конференция на партията. Все още тече разследване по случая и няма повдигнати обвинения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!