Няма записи на насилие в телефоните на мигрантите край Средец

OFFNews 19 октомври 2015 в 14:42 1896 0

Няма записи на насилие в телефоните на мигрантите край Средец

В телефоните на задържаните край Средец имигранти няма открити записи на насилие, съобщиха от прокуратурата. Съобщението е в отговор на твърденията, че с такива записи чужденците оправдавали бягството от държавата, от която идват. 

Под ръководството на Окръжна прокуратура - гр. Бургас се провежда разследване на инцидента на 15 октомври в района на гр.Средец, при който, при задържане на група от чужди граждани, почина един от тях, съобщиха от прокуратурата.

До настоящия момент са извършени три огледа на местопроизшествие.

В качеството на свидетел е разпитан Вълкан Хамбарлиев - полицаят, който е стрелял. Като свидетели са разпитани и неговите колеги - двама полицейски служители, присъствали на инцидента.

Пред 7 съдии от Окръжен съд - Бургас следователи са разпитали като свидетели 47 чужди граждани.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване причините за смъртта на чуждия гражданин. Назначена е балистична експертиза, дактилоскопна експертиза, техническа експертиза и две физикохимически експертизи.

Заключенията на назначените експертизи до настоящия момент не са изготвени.

Липсват данни и доказателства за наличие на снимки и видеозаписи на сцени на насилие в телефони, държани от незаконните емигранти.

Към доказателствата по делото са приобщени два телефона. При извършения външен оглед на телефоните е установено, че единият от тях няма камера. Установяването на наличните в телефоните контакти, съобщения, клипове и др. се осъществява чрез техническа експертиза.

Следствените действия продължават.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !