МВР хвана изнудвачи, осъдиха ги за по-малко от ден

OFFNews 15 март 2018 в 11:21 10998 1

Снимка sxc.hu

За по-малко от половин денонощие МВР успя да задържи двама мъже от Тополовград за изнудване, а малко по-късно в Царево са получили и осъдителни присъди.

Осъдените са с инициали Б.С., 22 годишен и С.И., 25 годишен. До задържането на мъжете се стигнало, след като около 17.00 ч. на 12 март 22-годишен мъж от Приморско подава сигнал в местното районно управление, че в дома му, разположен в животновъдната зона, влезли петима мъже.

Те заявили, че той им дължи сумата от 4 000 лева или вещи на подобна равностойност, с които разполага / телевизори, хладилници и др./. В случай, че не получат парите или вещите, мъжете заплашили 22-годишния младеж с побой.

В резултат на бързите полицейски действия, предприети от служителите на Районно управление – Приморско, са задържани петимата мъже, всички от Тополовград, обл. Хасково.

Установено е, че преди година 22-годишният мъж от Приморско, заедно със свои роднини, работил като строител в с. Воден, обл. Ямбол.

Първоначално с работодателя си се договорили да получават определена цена на квадратен метър, като по време на строителството, на работниците са платени общо 12 000 лв. По техни изчисления обаче сумата, която следвало да вземат за свършената работа, възлизала на 20 000 лева.

22-годишният потърпевш заявил на работодателя си , че им дължи още пари, но той претендирал връщане на сумата от 4 000 лева от парите, платени по-рано.

В дома на 22-годишния мъж в Приморско, който си тръгнал след разговора с работодателя, два пъти идвали мъже, искащи въпросната сума от 4 000 лева или вещи.

Мъжът не се поддал на изнудването и алармирал полицейските служители за случилото се, които при третия опит за изнудване задържали петимата извършители. 

Трима от тях са разпитани в качеството на свидетели, а на 22 годишния Б.С. и 25 годишния С.И., са повдигнати обвинения по чл. 143, ал. 1 от НК. Часове по-късно мъжете получили и осъдителни присъди от състав на Царевския районен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12038

1

Ivo Temelkov

15.03 2018 в 12:15

"В случай, че" e неправилно. "В случай че" е сложен съюз и не се пише запетайка пред "че"-то. Запетайката се слага пред целия съюз и в края на подчиненото изречение.