Младежите, убили стара жена в Провадия, остават в ареста

OFFNews 28 ноември 2017 в 11:15 12508 1

Младежите, убили стара жена в Провадия, остават в ареста

Снимка Нова тв

Братята Станислав и Осман Юсуфови, които убиха и изнасилиха 77-годишната Копринка Желязкова жена в Провадия, остават в ареста. Станислав е на 17 години, а Осман - едва на 14. 

Малкият брат е с многобройни криминални прояви, основно кражби и грабежи. Първата му регистрация в Детска педагогическа стая е от 2015 година. Към него са прилагани редица възпитателни мерки, но безуспешно.

В Провадия срещу него се води досъдебно производство за едно от другите му престъпления.14-годишното момче е в нормално психично състояние и е съзнавал какво прави по време на убийството.

Вторият - 17-годишният Станислав Митков, също е съзнавал какво прави.

В съда той започна да ридае и да моли да си отиде вкъщи. Адвокатът на обвиняемите поиска домашен арест, но съдът отказа, като постанови заъдржане под стража и за Станислав.

Пред съда Станислав се разплака, а брат му показа хладнокръвие. По-голямото момче поиска да бъде пуснат под домашен арест, а брат му не възрази на искането на прокуратурата да го остави в ареста. 

Двамата са изоставени от майка им, а бащата се издирва от полицията, за да бъде вкаран в затвора за излежаване на присъда.

Това беше и един от аргументите съдът да постанови постоянен арест за двете момчета. Психиатрична експертиза показала, че двамата са осъзнавали действията си. 

Дни преди да нападнат жената, двамата братя са получили 20 лв. от жертвата си, за да пренесат дърва за огрев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

1

bls

28.11 2017 в 11:54

Малкия е очевидно изверг и понеже ще лежи не повече от 5-7 г. след като излезе тепърва могат да се очакват от него нови и по-жестоки престъпления.