ЛиЛана: С Васил Божков нямаме бизнес отношения, в ареста е като в казарма

В килиите на спецпрокуратурата има страхотни млади хора, обясни Лиляна Деянова

OFFNews 10 август 2020 в 10:08 10882 0

В ареста беше като казарма, като лагер, не е чак толкова страшно, колкото го описват други. За мен беше предизвикателство да извлека полза от килията. В ареста на спецпрокуратурата специално има страхотни млади хора, свързани с икономически интереси. В ареста е като в джунгла. 

Това заяви Лиляна Деянова, по-известна като ЛиЛана, която бе освободена от ареста преди дни. Познавам от много години Васил Божков и много други хора. Нашият бизнес няма нищо общо. Прокуратурата се опитва да открие такава бизнес връзка на всяка цена. Но ние нямаме бизнес отношения, обясни Деянова. В момента дори не поддържаме връзка, допълни тя. Деянова обясни, че е искала съвети от Васил Божков за някои неща, въпреки че той не разбира много от IT сектора. Тя допълни, че се е съветвала с Божков за неща, свързани с ТОЛ системата. 

Деянова коментира, че обвинението ѝ е за това, че е заплашвала служители на АПИ, че ще им поиска оставката и че е представила неверни сведения пред служители на Главна дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност, а не за източване на еврофондове, както обяви прокуратурата. 

Според нея обвинението има предположения и по делото няма доказателства. Тя допълни, че 48 от нейните служители са били разпитани, като никой от тях не е казал, че е бил част или е бил подбуждан към престъпления. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови