Кметът на Карлово 2 пъти се измъква на прокуратурата по болест

ОFFNews 05 август 2015 в 22:08 2334 3

Емил Кабаиванов.

Окръжна прокуратура в Пловдив смята да започне наблюдение на досъдебното производство, според което кметът на Карлово Емил Кабаиванов е трябвало да се яви на 30 юли и на 4 август 2015 г., за да му бъде предявено обвинение, но не го е направил, съобщи БНР.

Обвинението е в извършване на длъжностно престъпление, но и двата пъти Кабаиванов е постъпвал в болница и не е можел да се яви, за да му се повдигне обвинение.

Според прокуратурата в периода от април 2013 г. до април 2014 г. кметът не е положил достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на повереното му имущество, което е довело до разпиляване на имущество в размер на 22 849 лева.

Според разследването се касае за извършени финансови разплащания към три лица по оперативна програма "Околна среда 2007-2013" на Министерството на околната среда и водите. Установено е, че трите лица, които са били в близки отношения с кмета, никога не са посещавали работното си място и не са извършвали дейности, свързани с парите, които са получавали. Те са били назначени на работа в община Карлово.

Следващото призоваване на Емил Кабаиванов за предявяване на обвинение е на 12 август 2015 г.

Той се разследва от прокуратурата и за злоупотреба с власт при учредяването през 2007 г. на смесеното дружество с бизнесмена Христо Ковачки "Баня Голф енд Спа Ризорт".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!