Искове за 1,25 млн. лв. срещу Семерджиев са завели роднините на едно от загиналите на бул. Черни връх момичета

OFFNews 12 декември 2022 в 15:58 2813 1

Семерджиев

Снимка БГНЕС

Георги Семерджиев

Искове за около 1,25 млн. лв. са завели роднините на едно от убитите на столичния бул. "Черни връх" момичета срещу виновника за катастрофата Георги Семерджиев.

Същинският процес срещу Семерджиев започва на 19 декември.

Основни ищци са родителите и братята на Хариет Стефанович. Всеки от петте иска за нематериални щети е за 250 000 лв., или 1,25 млн. лв., и те ще се разглеждат в хода на процеса в Софийския градски съд. Роднините на другото починало момиче - Христина Дилева, поискаха само да са частни обвинители.

Адвокатът на Семерджиев настоя за промяна на мярката му в домашен арест за клиента си и освен това твърди, че са допуснати нарушения в обвинителния акт.

Георги Семерджиев е обвинен за пет престъпления - карал е с полицейска лампа, с висока скорост, без книжка, с фалшиви номера и под въздействието на наркотици. Колата му е пресякла на червено.

Семерджиев избяга от мястото на престъплението, а от МВР разкриха, че полицаи са съдействали за укриването му.

За тежката катастрофа на бул. "Черни връх" обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост на 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева, като действието е извършено под въздействието на метамфетамин, виновникът е избягал от местопроизшествието. Случаят е квалифициран като особено тежък.

За това престъпление са предвидени 5 до 20 г. затвор. 

За бившия футболист Семерджиев се знае, че е рецидивист в пътните нарушения.

Катастрофата се случи около 23 ч. на 5 юли на кръстовището на булевардите "Черни връх" и "Арсеналски", при хотел "Хемус". Тогава мощно "Ауди Q7" с фалшив немски номер профучава през червения светофар от НДК по посока "Черни връх". Причината е гонка с мотор, който обаче спира на светофара.

Джипът убиец на Семерджиев, който кара без книжка (отнета му е заради шофиране под влияние на наркотици на 11 юни, но не е арестуван от служителите на 7-мо Районно управление на полицията), връхлита таксиметров автомобил, след това помита двете момичета на тротоара пред входа на метростанция "Европейски съюз". Те умират на място. Колата се разбива в асансьора на метрото и се чува взрив.

Междувременно прокуратурата образува досъдебно производство срещу полицаи за "чадър" над Георги Семерджиев. А служебният министър Иван Демерджиев уволни почти всички полицейски началници в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

1

Propaganda

13.12 2022 в 01:19

Семействата да събират пари за друго. Независимо на топло или вън...тоя трябва да е със стайна температура. Всичко друго е загуба на кислород.

В България няма правосъдие, но Древните са измислили...
...lex talionis.
 
X

Подкастът на OFFNews