Полицията издирва шофьора с 50 нарушения, причинил тежката катастрофа на 'Черни връх' (галерия)

OFFNews 06 юли 2022 в 08:16 6307 5

Катастрофа с жертви на бул. Черни връх в София

Снимка БГНЕС/Михаела Катеринска

Катастрофа с жертви на бул. Черни връх в София

Полицията издирва двама избягали след тежката катастрофа на бул. „Черни връх” в София, при която загинаха две жени - шофьора, причинил инцидента, и неговата спътничка.  

"Знаем кой е водачът. Той е с множество нарушения - над 50 наказателни постановления. 47-годишен е. Същият управлявал автомобила с фалшиви номера. Той е със софийска регистрация, а в момента на удара - с германска. В колата са намерени сигнална синя лампа и стоп полицейска палка. Автомобилът се води на фирма”, обясни шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев пред Нова тв. 

Впоследствие МВР публикува официално съобщение, според което възрастта на водача е 35 години.

По информация на Нова тв издирваният е бивш футболист на "Левски" и "Спортист" Своге.

Катастрофата е станала около 23 ч. на 5 юли.

Според данните на МВР автомобилът, който се е движил от НДК с висока скорост, минал на червено и помел таксиметрова кола на кръстовището на бул. „Арсеналски”, след което се блъска в асансьора на метростанцията. Почти няма спирачен път. От силния удар колата се разцепва на две и едната половина помита двете момичета, които по това време са се движили на тротоара. Те загиват на място.

"Млади момичета - на 22 и 26 г., които са изчаквали на тротоара. От самия удар автомобилът се разчленява на две - едната половина минава от вътрешната страна на пешеходната зона и ги помита", обясни Тенев.

Момичетата нямали никакъв шанс да оцелеят, въпреки намесата на лекарския екип.

Половината от разцепената кола, в която били шофьорът и спътничката му, се плъзнала 40 метра и се спряла в пресечка малко по-нагоре. Шофьорът избягал. МВР не съобщава нищо за спътничката.

Става въпрос за мъж с множество криминалистични прояви, включително и такива с наркотични вещества. Книжката му е била отнета, пише в прессъобщението на полицията. Тона се е случило на 11 юни, а причината - водачът е шофирал дрогиран.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6386

5

Zlatko

06.07 2022 в 09:54

Преди имаше едно чувство за безнаказаност. От няколко години безнаказаността се превърна в начин на живот. Правят си каквото си искат, защото знаят, че никой няма да ги накаже. М. Маринов беше казал “не мога да слложа на всеки светофар полицай”, това ни е ясно, но полицаите ги няма на нито един светофар. А на всеки светофар, ежеминутно се извършват нарушения от неправилно престрояване, отнемане на предимство до преминаване на червено и никой не ги санкционира. И 10 хил. лв. да направят глобите, няма ли контрол, полза няма да има.
И тази безнаказаност не е само сред шофьорите, тя се шири от тийнейджърите в училище до олигарсите и политиците, в цялото общество.

2910

4

ivenco

06.07 2022 в 09:44

Ето пример за очакваната присъда в милата ни Родина.
Бях наблизо когато Красимир Катев (съдружник на Велчев във ВТБ Капитал и бивш зам.министър) уби двете циганета с джипката си до Балчик.И следях случая.След 8 ГОДИНИ беше окончателно осъден на три години условно за катастрофата. Те това е,познайте какво ще е присъдата и тоа иди0т.

1767

3

fiki

06.07 2022 в 09:42

50 пъти са го хванали, смятайте колко още не са

2099

1

Mateevk

06.07 2022 в 09:03

Този защо има още книжка? Колко нарушения трябва да направи и колко човека да убие, за да му я отнемат завинаги?