Прокуратурата образува досъдебно производство срещу полицаи за 'чадър' над Георги Семерджиев

OFFNews 11 юли 2022 в 16:52 2275 0

прокуратура

Снимка Архив

Софийска градска прокуратура

Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство за това, че в периода 2021 г. до 5 юли 2022 г. при условията на продължавано престъпление длъжностно лице от структура на МВР е нарушило служебните си задължения, за да набави за себе си или за другиго облага и от това са настъпили значителни вредни последици, съобщиха от СГП. 

Досъдебното производство е образувано след проверка по отделени материали от воденото срещу обвиняемия Георги Семерджиев дело за пътнотранспортно произшествие. При него смъртта си намериха две момичета. Материалите са отделени във връзка със събрани в хода на разследването по делото за пътнотранспортното произшествие данни за евентуално нарушаване на служебните задължения от служители на МВР, включително на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвиняемия, както и за търговия с влияние.

След анализ и преценка на всички данни, събрани в хода на проверката, прокурор в СГП е счел, че са налице достатъчно факти за престъпление от общ характер и е образувал досъдебно производство за престъпление по служба.

Предстои провеждане на разследване по делото, в хода на което ще се установи дали евентуално са налице достатъчно доказателства за извършено от служител на МВР престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки