Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

И след обвиненията Караиванов остава кмет на Асеновград, реши съдът

ОFFNews 31 май 2017 в 18:00 3945 0

Пловдивският окръжен съд реши да не отстранява от длъжността на кмет на Асеновград Емил Караиванов, както и главния архитект на общината Константин Атанасов, съобщава бТВ.

Преди 5 дни кметът и главният архитект на града се сдобиха с обвинения от окръжната прокуратура.

Караиванов бе обвинен за присвояване на пари в особено големи размери. Той е обвинен и в престъпление по опазването на културното наследство. Според обвинението той е допуснал да се строи сграда в имот, защитен по Закона за културното наследство, в Метошка махала, без това да е съгласувано с Министерството на културата. По същото дело е повдигнато обвинение и на главния архитект на града Константин Атанасов, който е издал разрешение за строеж. Атанасов е обвинен и за изнудване, искане и вземане на подкуп и търговия с влияние. 

Аргументът на съдията по делото - Михаела Добрева, е, че досега обвиняемите не са възпрепятствали по никакъв начин разследването срещу тях.

От прокуратурата заявиха, че ще обжалват и допълниха, че предстоят още обвинения срещу Караиванов и Атанасов. От Окръжна прокуратура - Пловдив допълниха, че е обработена едва една четвърт от събраната документация, разпитите на свидетели също продължават.

Днес пред съдебната палата в Пловдив десетки хора се събраха, за да подкрепят кмета на Асеновград.  

Ако бъде доказана вината му, кметът може да лежи в затвора между 10 и 20 години. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews