И поредният опит Нено Димов да напусне ареста се оказа неуспешен

OFFNews 25 февруари 2020 в 12:21 3502 2

И поредният опит за напускане на ареста на бившия екоминистър Нено Димов не успя и той остава в ареста. Решението е на Апелативния специализиран наказателен съд, съобщава БГНЕС. Срещу Димов прокуратурата повдигна обвинение за умишлена безстопанственост, довела до водната криза в Перник и региона.

Според държавното обвинение той не е изпълнил задълженията си да прекрати подаването на вода за промишлени нужди, въпреки че е бил информиран, че притокът в язовир „Студена“ е значително по-малък от разхода на вода.

В хода на делото е установено, че водният ресурс на яз. "Студена", който е държавна собственост, е намалял до критичния мнимум. Язовирът се управлява от МОСВ, а се наблюдава от ВиК Перник. Министърът е този, който всеки месец е утвърждавал графиците за водоподаването за промишлени и битови нужди и е трябвало да се съобрази с данните за намаляващия обем, но не го е направил 

Нено Димов се сдоби и с второ обвинение - за концесията на "Юлен" в Банско.

Димов беше в управлението от квотата на „Обединени патриоти“, предложен от ВМРО на вицепремиера Красимир Каракачанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3910

2

Georgi Gracata

25.02 2020 в 17:58

Борисов ви го каза: -Шменти капели! Хем коалицията стабилна, хем партньорите на пързалката.Такива маньоври и бай Тошо не правеше!!!

7800

1

Брок

25.02 2020 в 14:16

Минaлия път бeшe зaявeнo чe мoжe дa извърши другo прecтъплeниe - дa изтoчи язoвир Иcкър например... Ceгa нe ce чу и мoтив!!! E нeмa тaкaвa държaвa!!! Нacрaнa дe...