Гешев за Опълчение ''Шипка'': Няма да допуснем зловредно руско влияние

OFFNews 16 декември 2022 в 13:21 3961 5

Гешев

Снимка БГНЕС

Иван Гешев

Военният съюз – Българско народно опълчение "Шипка" ще бъде проверен и за дейност, която защитава чужди интереси, съобщи главният прокурор Иван Гешев.

"Доколкото ми е известно, става въпрос за дейност, която защитава чужди интереси. Ние няма да допуснем зловредно руско влияние в България, което вреди не само на нашия интерес, а и на този на евроатлантическите ни партньори", заяви той.

По-рано днес стана ясно, че Софийската градска прокуратура се е задействала по сигнал срещу паравоенния съюз и е възложила на ДАНС да провери формированието за престъпления срещу републиката

От думите на Гешев се разбра, че при предишния ръководител на държавното обвинение също са правени проверки и е имало искане да се заличи регистрацията на "Шипка", но не съобщи защо не е станало това. Той определи действията на БНО "Шипка" като притеснителни за българската национална сигурност и за интересите на европейското семейство.

Иван Гешев коментира и отказа на депутата от "Продължаваме промяната" Бойко Рашков да получи призовката по делото за източването на автомагистрала "Хемус". Той обясни, че законите трябва да се спазват не само от обикновените хора, но и от депутати, професори, доценти и университетски преподаватели. Бедата в България била, че "някои смятат, че законите важат за другите, но не и за тях".

"Това е много тъжно за българската държава", обобщи обвинител №1 и допълни, че към момента няма отправено към него прокурорско предложение за снемане имунитета на Рашков. 

Бойко Рашков коментира преди дни отказа си с мотива, че преди това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов трябва да каже коя е Мата Хари, откъде са кюлчетата и пачките с евро и свързано ли е строителството на къщата в Барселона с него самия и с международна схема за пране на пари, както написа испанската полиция. Едва тогава прокуратурата ще има моралното право да търси един народен представител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

6

Деспин Митрев

19.12 2022 в 23:48

Вие го допуснахте вече. Още след анексията на Крим едни лумпенчета афишираха "подкрепа за правото дело на путин" и "не на сатанинската коалиция предвождана от САЩ". Те си имат имена тези лумпенчета, някои периодично се кандидатират и за депутати, а вие удобно не ги забелязвате! Нека, съучастници!

345

4

Джендо Джедев

16.12 2022 в 15:42

Пффффхахахахаха, Гешефтурата за пореден път го играе "СетИла се Мара да се побара!". :D

 
X

Да помогнем на украинските деца!