Две години пробация за бияча от форума на ГЕРБ в София тех парк

OFFNews Последна промяна на 07 януари 2021 в 13:42 1899 0

Снимка Архив

Две години „пробация“ получи подсъдимият Денислав Станоев, който изтръгна и изхвърли мобилния телефон на журналиста от Свободна Европа Полина Паунова на форум на ГЕРБ миналата година. 

20 годишният бияч от Националната конференция на ГЕРБ през август 2020 г. е наказан за извършени от него хулигански действия, отличаващи се с изключителна дързост, както и за причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди спрямо две лица, уточняват от Софийска районна прокуратура.  

Подсъдимият се е признал за виновен за това, че на 5 август в района на „София тех парк“ извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като изтръгнал мобилен телефон от ръката на журналиста Полина Паунова и демонстративно го захвърлил. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и е извършено, докато журналисти заснемали действията му пред множество лица на партийната сбирка.  

Д. С. е признат за виновен и за това, че на същата дата и място е нанесъл удар с юмрук в областта на корема на Н. А., с което му причинил лека телесна повреда (контузия на корема), като деянието е осъществено по хулигански подбуди, на публично място при проява на демонстративно и пренебрежително отношение към неприкосновеността на личността и установения правов ред, без да е бил провокиран от пострадалия и при липса на личен мотив за поведението му. На същото място подсъдимият нанесъл удари с юмруци в областта на челюстта и рамото на Й. Х., с което му причинил лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание без разстройство на здравето, като деянието също е извършено по хулигански подбуди, на публично място, без да е бил провокиран от Й. Х. и при липса на личен мотив за това му поведение, уточняват от обвинението. 

Станоев е признал вината си, като се е отказал от разглеждане на делото по общия ред. За всички деяния с определение на Софийски районен съд, с което е одобрено постигнато споразумение, му е наложено едно общо най-тежко наказание - „пробация“ за срок от две години. 

Определени са следните пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител и включване в курсове за обществено въздействие. 

Посоченото определение на съда е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на протест и обжалване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови