Даденият на съд за шпионаж Николай Малинов е в Москва

OFFNews 24 юни 2021 в 08:13 3114 1

Снимка Нова тв

Даденият на съд за шпионаж в полза на Русия кандидат за депутат Николай Малинов е в Москва, съобщи той по Нова тв. 

Днес ще имам редица срещи. В момента съм в хотела си в центъра в Москва. Ще се видя с ръководителя на четвърти отдел във Външно министерство, който отговаря за Балканите, както и със сенатор Климов. С него ще обсъдим нашето партийно сътрудничество. След това ще се видя с директора на департамента „Външна политика” към Кремъл. После ще вечерям с Гавраилов и Бабурин”, обясни Малинов. 

След две години разследването срещу него влиза в съда. 

През 2019 г. спецпрокуратурата обвини Малинов в шпионаж и той бе арестуван, а по-късно освободен под гаранция. Тогава председателят на "Русофили" пак отиде в Москва, за да бъде награден лично от президента Владимир Путин с орден. 

Малинов се явява на парламентарните избори сега като лидер на партия "Възраждане на отечеството", част от коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република", в която е и бившият лидер на БСП и премиер Жан Виденов. 

Щом ще играем на карти, добре. Ще видим на какво ще заложат. Всичко, което имат, са едни голи обвинения, без нито един факт. Аз никога през живота си не съм имал достъп до секретна информация, за да мога да я получа отнякъде и някому да я предам, каза още Николай Малинов днес. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша