Брендо не се връща случайно: Или се пази от отмъщение, или си съкращава присъдата

Тази хипотеза изрази Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията

OFFNews 24 юни 2024 в 21:24 4259 2

Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията

Снимка БГНЕС/Архив

Тихомир Безлов

Завръщането на Брендо е премислено - или се пази от отмъщение, или си съкращава присъдата. Тази хипотеза изрази пред bTV Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

По-рано днес пред Централния софийски затвор изненадващо се яви обявеният за международно издирване и обвинен за наркотрафик Евелин Банев-Брендо. Според Безлов тази внезапна поява е внимателно изчислена. По думите му няма друга фигура в българския ъндърграунд, която да може да се сравни с тази на Брендо.

„Появата му показва, че той е избрал какво да направи. Според хората, които имат впечатление от него, това е добре пресметнато усилие. Има хипотеза, че се пази от отмъщение. Другата теза е, че поставя българския съд в ситуация да интерпретира как да лежи присъдите в Италия и Румъния и да бъдат съкратени. Вероятно е премислено. Самият факт, че той два пъти търси такова решение пред съда, дава основание за такава интерпретация", очерта възможностите Безлов.

Той посочи, че Брендо няколко пъти е бил "изпускан" от българските власти - през 2005 г., 2007 г., 2008 година. По думите му това е впечатляващо от гледна точка на ефективността. Впоследствие Брендо отказва да се предаде на Румъния. През 2014 г. е оправдан на апелативна инстанция, след което е пуснат и му се дава възможността да "изчезне".

"Прави впечатление от разследванията, по които има присъда, той се оказва ключов фактор за вноса на кокаин от Испания към Италия. Ако погледнете разследванията през 2012 година, говорим за тонове кокаин по неговия канал. В Швейцария има огромни изпрани пари. Известна наша тенисистка е осъдена. Това е човек от голям мащаб", коментира Тихомир Безлов.

Той добави, че е "станало традиция да се завръщат" и припомни случаите със завърналите се от "изгнание: в чужбина Васил Божков и Ангел Христов, по-известен като Геле от Братя Галеви.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1000

    2

    TheRealDruckertreiber

    25.06 2024 в 10:03

    Брандо и Боко са набедени маклки пионки за които Гешеф и Сарафоф не намират никакви доказателства за престъпления.

    Истинският шеф на мафията е смрадлив клошар, наскоро починал от ковид19 - за това има неопровержими доказателства. Случаят е приключен.

    900

    1

    нещото

    25.06 2024 в 08:14

    В една нормална държава органите щяха подведат под съд.отговорност адвоката на Брендо защото той е знаел къде се укрива, но у нас не става така! У нас обявените за издирване ги посрещат и настаняват като в spa хотел!!!!