Божков се прибира вкъщи с електронна гривна, пуснаха го под домашен арест

Прокуратурата внесе в Софийския градски съд искане той да бъде задържан под стража по криминалните обвинения

OFFNews 05 септември 2023 в 13:18 3484 2

Васил Божков

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Съдът пусна Васил Божков под домашен арест

Софийският апелативен съд  пусна под домашен арест с електронна гривна бизнесмена с 19 обвинения Васил Божков.

Решението на съда е по едно от делата срещу Божков, свързани с хазартна дейност, по което той беше задържан. Според съда определението на долната инстанция за задържането на Божков е непълноценно мотивирано и следва да се отмени. 

В днешното заседание състав на Софийския апелативен съд прие, че е налице обосновано предположение за виновността на обвиняемия в извършването на по-голяма част от престъпните деяния, за които е привлечен към наказателна отговорност. Съществува опасност от укриването му, но с оглед предприетите от страна на държавното обвинение обезпечителни мерки, тя е със занижен интензитет, съобщиха от апелативния съд. 

Още преди да стане ясно дали Васил Божков ще остане за постоянно в ареста, прокуратурата внесе в Софийския градски съд искане той да бъде задържан под стража по обвинения за убийства, поръчителство на убийства и заплахи. В това разследване е и неуспешният атентат срещу покойния вече Алексей Петров през 2015 година. По-късно от СГП съобщиха, че внесеното искане за задържане на Васил Божков е оттеглено, информира БТА. 

Божков се върна на 25 август след близо 3 години престой в ОАЕ и бе задържан на летището, ден по-късно Софийски градски съд го остави в ареста до днес.

Никога не съм се притеснявал да се върна, заяви Божков. Моля за по-лека мярка за неотклонение - може би парична гаранция или подписка. За човек на 67 години не е много добре в ареста. Не се оплаквам от здравословното си състояние, каза той пред съда.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

585

2

Stoyancho

05.09 2023 в 14:23

Нищо ново под небето

135

1

Far Rider

05.09 2023 в 13:37

Другата седмица ще свалят гривната, че му тежи. И после ще иде при Трактора.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика