Баретата се изправя пред съда за наркотици

OFFNews 12 май 2015 в 12:47 3072 0

Баретата се изправя пред съда за наркотици

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу десетима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, ръководена от Златомир Иванов-Баретата.

На Баретата са повдигнати две обвинения за това, че е водил организирана престъпна група (ОПГ) и за кражбата на „Мерцедес Е500“ на стойност 27 900 лв. На петима от групата на Баретата – Ивайло Борисов, Златко Гочев, Стефан Грозданов, Петър Цветанов и Тодор Цветанов са повдигнати обвинения за участие в ОПГ. Кристиян Лалев, Тихомир Стоянов, Галин Лазаров и Добромир Добрев са обвинени освен за участие в групата, и за притежание и разпространение на наркотици.

На Добрев е повдигнато обвинение и за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие.

Според събраните доказателства групата е действала от октомври 2011 г. на територията на Южното Черноморие, София и Казанлък. Имала е висока степен на организираност и точно определени функции на всеки от участниците на съответното ниво.

Златомир Иванов ръководил дейността ѝ до 29 януари 2013 г., когато срещу него бе извършен. След това групата е продължила дейността си без формален ръководител до задържането на участниците.
Златомир Иванов е контактувал единствено с намиращите се под него в йерархията Ивайло Борисов и Златко Гочев. Те от своя страна организирали същинското разпространение на наркотици (предимно кокаин, марихуана и амфетамини с високо качество), набирали дилъри и събирали парите от продажбата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews