4 500 лв. глоба за шведа, изритал камериерка в главата (обновена)

OFFNews - Бургас 26 септември 2017 в 12:20 17284 4

Снимка бТВ архив

Глоба, в размер на 4 500 лв., бе наложена на шведския турист Ралф Сундберг, който през лятото изрита в главата без никаква причина българка – камериерка в „Слънчев бряг“. Това реши днес Районния съд в Несебър.

Делото бе гледано по специален ред, заради чистото съдебно минало на нападателя. Така той бе освободен от наказателна отговорност и му се налага само административно наказание.

Прокуратурата в града поиска да му бъде присъдена максималната глоба, предвидена в закона, която е само с 500 лв. повече.

Прокурор Радост Бошканкова посочи, че са необходими законови промени и за подобни престъпления да се предвиждат по-сериозни наказания.

Чуждите граждани трябва да се съобразяват с българското законодателство. Когато идва с цел да почива – ще почива, а не с цел да извършва престъпление“, категорична бе Бошнакова.

Ралф посочи и пред магистратите, за пореден път, че съжалявал за постъпката си и че го е срам. Суднберг добави, че нямало да се повтори. Според неговия адвокат, Никола Атанасов, не трябвало общественото мнение да влияе на съдебното решение. Той поиска магистратите да вземат предвид, освен чистото съдебно минало на неговия клиент, но и фактът, че не се е укрил и е съдействал на полицията.

Присъдата може да бъде протестирана или обжалвана и пред Окръжния съд в Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

26.09 2017 в 21:22

Сега остава кръжецът на ханджиите, да включи тая цифра в ценоразписа на олинклузива.
Но ще искам авторски права. Както и за вариантите камериерка със/без каска, келнер със/без бронежилетка, и сродните им.
Но няма лошо, в олинклузива да започнат да включват и застраховка за келтско говорящите туристи, която включва/не включва транспорта на ковчега до посочено от тях гробище. Щото е въпрос само на време, наблизо да се окаже роднина на местната цел на туризъм, и туристът да се окаже съществено повреден.

13507

3

BULGARIA - Low cost everywhere!!!
Иначе е прав и дядо поп.

15914

2

поп Дръвчо

26.09 2017 в 14:07

Силно казано "цена 2300". Към тази цена има втасване 2-3 месеца в следствения арест и кофти думички в свидетелството за съдимост ВКЛЮЧИТЕЛНО в родината. Яка атракция, определено.

Отделно че след приключване на наказателния процес елементарно ще ти заведат граждански иск и ако адвокатът на пострадалия не е кръгъл идиот ще получиш още една сметка за задължително плащане.

Накратко: присъдата е съвсем адекватна и определено по-тежка отколкото някои наши хулигани получават за подобни прояви.

6947

1

theprofet

26.09 2017 в 13:27

От днес официално имаме нова туристическа атракция - "Ритни камериерка в главата", цена 2300 EUR.