Quantcast

30 г. затвор за мъж, намушкал 17 пъти млада бургазлийка

OFFNews - Бургас Последна промяна на 20 октомври 2015 в 17:32 2190 2

Снимка zonaburgas.bg

30 години затвор, при първоначален строг режим, постанови Бургаският окръжен съд за Георги Андонов-Бабата. Той бе признат за виновен в опит за убийство на 27-годишната бургазлийка Галина и за бягство от затвор.

Нападението бе извършено на 4 юли сутринта в парка на бургаския комплекс „Славейков“. Георги причакал Галина и я атакувал с нож, като я намушкал 17 пъти. Единствено намесата на минаващи хора, чули виковете за помощ, го спрели, а навременната помощ спасила живота на младата бургазлийка.

Андонов е бил затворник по това време. Изтърпявал е наказание от 10 г. и 10 месеца за убийството на баба си, откъдето идва и прякорът му. Лежал е в общежитието от открит тип «Строител» към бургаския затвор. След месечния си двудневен отпуск така и не се върнал в затвора.

Делото бе гледано по съкратеното съдебно следствие, след като Бабата призна вината си. Така доживотната присъда е намалена на 30 години затвор.

Пред магистратите Бабата обяви, че е извършил престъплението от ревност.

Георги Бабата бе заловен след хитър ход на бургаските криминалисти. За примамка бе използван бившият съпруг на жертвата, който бе посочен от полицията като истинския извършител. Притъпявайки бдителността му по този начин, криминалистите успяха да арестуват Андонов в родния му Сливен.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.10 2015 в 11:48

Не разбирам защо един убиец има месечен двудневен отпуск? Претоварил си е от работа сигурно?

20.10 2015 в 18:13

Излежавал е присъда за убийство (на баба си!) от 11 години (!!) в общежитие от открит тип (!!!), щото нали за такива дребни престъпления, няма страшно, те не са насилници там... Това е другата причина, поради която никой не уважава съда.