3 г. затвор за мъж, блудствал с малолетна

OFFNews 10 март 2016 в 10:39 2172 0

3 г. затвор за мъж, блудствал с малолетна

Три години затвор наложи Районният съд в Плевен на мъж, който блудствал с 10-годишно момиче, след което му отмъкнал 10 лв.  

Случаят е от ноември 2014 година. Тогава Севдалин Г. отишъл в двора на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. Пордим, след като преди това изпил голямо количество алкохол. Там той заварил група деца, които си играели в междучасието. Те се изплашили от него и се отдалечили. Подсъдимият, обаче успял да задържи за ръката пострадалата – ученичка в четвърти клас и започнал да ѝ говори, че е много хубава. Детето се опитало да се отскубне, но не успяло. Тогава Севдалин Г. започнал да я опипва по тялото, като бръкнал последователно в пазвата и панталоните ѝ. Другите деца, след като преодолели страха си, започнали да блъскат обвиняемия, за да пусне пострадалата. В този момент дошли и ученици от единадесети клас на училището, които изгонили насилника от двора на училището.

На следващият ден Севдалин отново срещнал пострадалата, докато тя се прибирала от училище. Момичето силно се изплашило от него, хвърлило раницата си, побягнало и успяло да се скрие зад един ъгъл на близка сграда. Оттам пострадалата видяла как подсъдимият прегледал съдържанието на ученическата ѝ чанта, намерил вътре банкнота от десет лева и я взел. След това хвърлил раницата на земята и си отишъл. Тогава детето се върнало, взело си раницата и се прибрало в къщи.

Освен три години затвор, мъжът ще изтърпи и друго наказание от 1 година затвор, тъй като е извършил престъплението по време на изпитателен срок. По този начин той ще трябва да излежи общо четири години при първоначален строг режим.

Мъжът веднага е въведен в затвора в Плевен. Присъдата му обаче може да бъде обжалвана от Окръжния съд в Плевен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови