15 души отиват на съд за склоняване към проституция

OFFNews 26 октомври 2020 в 14:20 2170 0

Специализираната прокуратура внесе обвинителен акт срещу 15 души, обвинени за участие в организирана престъпна група за набиране на жени и склоняването им към проституция.

Те бяха задържани на 28 февруари 2020 г. Разследването установи, че за прикриване на престъпната им дейност са използвали три еротични бара в София, легално стопанисвани и управлявани от самите тях, съобщиха от държавното обвинение.

Събраните доказателства сочат, че част от жените първоначално били привличани на работа в заведенията с обещания за високо заплащане. Впоследствие те били поставяни в условия на зависимост (най-често финансова), склонявани били да предоставят сексуални услуги срещу заплащане и подлагани на строг контрол. Ако някоя от жените отказвала да проституира, следвал психически тормоз, глоби, неизплащане на хонорари и възнаграждения.

Групата била създадена в края на 2016 г. и ръководена от Д.М., който пряко контролирал и дейността на един от столичните еротични барове. Той еднолично взимал решенията, поставял задачите на участниците и следял за изпълнението им. За целта привлякъл в групата свои приближени, на които възложил управлението на нощните заведения, събирането на парите от предоставяните секс услуги и отчитането им пред него.

По-долу в йерархията били заместник-управителите и хората, натоварени да организират, контролират и водят счетоводство на проституиращите. Набирането на „труженички“ било възложено на четирима от участниците в групата. Цената на стандартна услугата била твърда - 150 лева, като половината от тях оставали за групата.

Към момента осем от обвинените са с мярка за неотклонение „домашен арест“, останалите са с парични гаранции от 10 000 до 15 000 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови