10-има задържани при две спецоперации в Сандански

Гешев: Няма милост за олигарси и политици, ако са погазили закона

OFFNews 23 юни 2020 в 12:11 2636 1

При две спецоперации в Сандански са задържани 10-има души, съобщи главният прокурор Иван Гешев от мястото на събитието.

В града има 2-3 големи групи, които се занимават с наркоразпространение. Обект на досъдебното производство е една от тях, която се наблюдава от година. Намерено е и голямо количество пари.

"Над 150 000 евро и неизвестно количество левове са открити в къща", съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов. 

Операцията е стартирала тази нощ, проверявани са лица, регистрирани за продажба на дрога, както и такива с две и повече висящи дела. 

Според главния прокурор е недопустимо в туристически град като Сандански да се стреля с автомат и да се палят коли, включително и на полицаи. "Ясни са ни извършителите. Ако не преустановят криминалната си дейност, ще я прекрати прокуратурата", закани се Гешев.

Той повтори, че обвинението няма да прояви разбиране към извършителите на престъпления, независимо от това дали са олигарси, политици, премиери, президенти или обикновени граждани. Дали секретарят по правните въпроси и антикорупция при президента Пламен Узунов ще бъде привлечен като обвиняем, решава съответният прокурор. Така Гешев отговори на въпрос за уличения в търговия с влияние секретар, който има пряк контакт с обвиняемия предприемач Пламен Бобоков.

"Проблемите на другите институции не са мои проблеми. Президентът, министър-председателят, министрите са политически ангажирани лица. Аз няма как да коментирам политически изказвания. Доколкото си спомням, президентът призова да се разследва корупцията и търговията с влияние. Българската прокуратура, докато съм главен прокурор, няма да прави компромиси", категоричен бе Гешев.

И добави: "След като може да бъде разпитан министър-председател, след като може действащ министър, безпрецедентно след 1989 г., да бъде задържан под стража, след като може действащ зам.-министър в момента да бъде в ареста, не виждам защо да не може да се разпита секретар на президента".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

1

Пенчо бре

23.06 2020 в 12:48

"Според главния прокурор е недопустимо в туристически град като Сандански да се стреля с автомат и да се палят коли, включително и на полицаи."

А къде е допустимо това, според главния прокурор?