Game Dev Summit разкрива тайните на гейминг бизнеса на ON!Fest

OFFNews 31 май 2017 в 14:26 4442 0

След тригодишна пауза конференцията за разработка на видео игри - Game Dev Summit ще се проведе отново в рамките на ON! Fest 2017. Представители на индустрията за разработки на видео игри у нас ще се срещнат на 24-ти и 25-ти юни в Интер Експо Център в София, където водещи лица от българския бизнес и лидери от региона и Европа ще споделят своя опит и знания в серия от презентации, работилници и дискусии.

С очакван приход от над 100 милиарда долара през 2017 година, видео игрите заемат водещо място сред развлекателните индустрии. Малко известен факт е, че на територията на България работят над 40 компании с над 1000 служителя, сред които и филиали на някои от световните лидери в сектора; независими разработчици (indie developers); утвърдени български разработчици и издатели; тепърва прохождащи екипи и доставчици на услуги за бизнеса.

Сред темите, включени в програмата на Game Dev Summit 2017 са: “Издателство на игри за мобилни платформи”; “Митове и легенди за Виртуалната реалност”; “Как да се организира успешна Kick Starter кампания и как да се справите с хаоса, който настъпва след това” и други.

В рамките на Game Dev Summit румънската асоциация на разработчиците на видео игри ще представи състоянието на индустрията в Европа и Румъния, а водещият инкубатор за игри Carbon ще сподели своя опит в работата с независими разработчици и ще очертае критериите, според които би инвестирал и подпомогнал развитието на едно студио.

Екипът на Game Dev Summit организира и "Games Made in BG“ - първото експо за създатели на видео игри от България. Целта на събитието е да събере под един покрив родната Game Development индустрия, като от една страна даде „лице на бизнеса", а от друга срещне създателите на игри с различни групи хора - геймъри, млади професионалисти, медии, инвеститори и др.

Ако сте част от бизнеса и имате какво да покажете - свържете с екипа на конференцията, за да получите своя безплатен щанд.

Датите са 24-ти и 25-ти юни, а билетите са на цена от 79 лева и са вече в продажба. Билетът включва и достъп до фестивала за градска култура ON! Fest, което допринася за полезно и приятно прекарания уикенд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!