Българин ще управлява Viber за Централна и Източна Европа

Чат приложението ще има представителство и у нас

OFFNews Последна промяна на 24 август 2015 в 09:07 7969 2

Атанас Райков е новият генерален директор на чат приложението Viber за Централна и Източна Европа.

Към момента Viber има над 600 млн. уникални потребителите в света, като регионът, който Райков ще управлява, е в топ 3 по потребители.

„Наблюдаваме изключителен ръст в държавите от Централна и Източна Европа и искаме да надградим постигнатото като въведем локализирана маркетингова стратегия и съдържание за милионите потребители на Viber в региона”, заяви Марк Харди, Главен маркетингов директор на Viber.

Атанас Райков

Атанас Райков се присъединява към Viber след 10 години опит, през които той е отговарял за търговската стратегия по отношение на мобилните услуги и услугите с добавена стойност във Виваком.

Той има и ключовата му роля за разрастването и затвърждаването на местната екосистема за стартъп бизнеса в страната – с фокус върху мобилните услуги.

В ролята си на Генерален мениджър, Атанас Райков се заема с предизвикателството да разрасне успеха на Viber в Централна и Източна Европа. Първоначално усилията на компанията ще са насочени към България, Гърция, Сърбия и Унгария, водещи пазари от гледна точна на статистика и потенциала за развитие на 27 милионната база от потребители в региона.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.09 2015 в 22:17

Super

24.08 2015 в 15:51

Е МОЖЕШ ДА СИ УСПЕШЕН И У НАС. И ТО МНОГО.