Зеленски в Саудитска Арабия, представя украинската формула за мир

OFFNews 19 май 2023 в 14:21 2165 2

Володим Зеленски

Снимка Укринформ

Зеленски е на посещение в Саудитска Арабия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е на посещение в Саудитска Арабия, става ясно от негово съобщиние в "Телеграм". 

"Пристигнах в Саудитска Арабия. Ще говоря на срещата на върха на Арабската лига. Ще се срещна с престолонаследника принц Мохамед бин Салман Ал Сауд и ще проведа други двустранни преговори", каза Зеленски, цитиран от Укринформ и БТА. Той информира, че сред приоритетите на посещението му е връщането на всички политически затворници от Крим и други територии, временно окупирани от руските нашественици, както и на всички пленени и незаконно депортирани граждани.

Зеленски възнамерява да представи украинската формула за мир, в чието прилагане, според него, е необходимо да се включат възможно най-много държави, както и да обсъди гарантирането на енергийната сигурност през следващата зима.

"Друг приоритет е защитата на мюсюлманската общност в Украйна. Заедно с нас е Мустафа Джемилев, лидер на кримско-татарския народ. Крим беше първият, който пострада от руската окупация и повечето от хората, които са подложени на репресии в окупирания Крим, са мюсюлмани", добави Зеленски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-7195

2

vovchik

19.05 2023 в 17:57

Същото е, ама друг път. След Перестройката, 250 хиляди кримски татари се завърнаха на полуострова и гласуваха в референдума за автономия през 1991-а.

-529

1

6екеr4о

19.05 2023 в 14:45

Президент Зеленски е велик!

Време е да се припомни на мюсюлманите и какво се е случило на кримските татари след ВСВ!!!

Сега е същото...
 
X

Да помогнем на украинските деца!