Зеленски след руския обстрел: Ще преживеем всичко, ще възстановим всичко

OFFNews 15 ноември 2022 в 20:10 3361 5

Зеленски

Снимка БТА

Валодимир Зеленски

Русия няма да постигне целта си да унищожи украинската енергийна инфраструктура, заяви Володимир Зеленски след многобройните руски ракетни удари днес, цитиран от Франс прес.

"Това, което врагът иска, е ясно. Той (обаче) няма да постигне целта си. Бяха изстреляни 85 ракети, най-вече срещу енергийната инфраструктура", каза Зеленски в кратко видеообръщение.

Украинският президент призова гражданите на страната да останат за известно време в укритията си заради опасност от евентуални нови удари.

"Работим, ще възстановим всичко, ще преживеем всичко", обеща той.

Веднага след ударите Киев призова страните, участващи в срещата на върха на Г-20 в Индонезия, на която руският президент Владимир Путин не присъства, да окажат натиск върху Москва в отговор на нейните действия.

"Ударени са жилищни сгради, енергийни централи. В очакване сме на принципна реакция от срещата на върха на Г-20", заяви украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба, цитиран от БТА.

"И, моля ви, избягвайте "да се обръщате към двете страни". Застанете на страната на хората, не на тази на военнопрестъпниците", добави Кулеба.

Най-малко един човек е загинал в Киев при днешния руски обстрел - първият в украинската столица от 17 октомври.

Губернаторът на Белгородска област в Южна Русия заяви, че двама души са били убити и трима са пострадали при украински обстрел по град Шебекино днес, предаде ТАСС.

"По предварителна информация в резултат на вечерен обстрел срещу град Шебекино има двама загинали и трима пострадали. Към мястото пътуват екипи на бърза помощ", написа Вячеслав Гладков в "Телеграм".

Властите в Белгородска област съобщиха за обстрел срещу Шебекино и на 22 октомври, припомня ТАСС. Тогава загинаха двама души, а 13 бяха ранени. Освен това заради пожар, избухнал в граждански обект, близо 15 000 души останаха без ток.

В Белгородска област е обявена повишена опасност от терористични нападения. Част от нейните жители бяха прехвърлени в Подмосковието и Тулска област.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

5

Джендо Джедев

15.11 2022 в 20:59

Пешко от Перни,

Стягайте изтеглянето и от Мелитопол! :D

-5396

4

Бай Пешо от Перни 6

15.11 2022 в 20:51

Ти гнидо можеш и да преживееш, но заблудените ти нацистчета няма, гинад с хиляди на ден.

345

3

Джендо Джедев

15.11 2022 в 20:35

Естествено, има бол рашистки активи на Запад, ще стигнат за възстановяване на Украйна. А ако не стигне, останалото алкашите ще го доплатят с програма "петрол срещу храна". :D

-1555

1

ob1

15.11 2022 в 20:27

На всички нормални хора им е ясно, че ответните удари на педеруZия са израз на импотентен бяс.

BTW, град Шебекино звучи достойно и за столица на оркистан :) Там защо изобщо си мислят, че ВСУ ги обстрелва? Вероятно падат собствените им ракети, нагледахме се на такива клипове. Това щото са високоточКОВИ и анало-говнет...