Зеленски отрече Киев да има общо с взривяването на Северен поток

Фонландския премиер Сана Марин присъства на погребението на легендарния боец Да Винчи

OFFNews 10 март 2023 в 15:51 3295 2

Сана Марин и Володимир Зеленски поднасят цветя на гроба на Дмитро Коцюбайло, по-известен като ''Да Винчи''

Снимка Twitter

Сана Марин и Володимир Зеленски поднасят цветя на гроба на Дмитро Коцюбайло, по-известен като ''Да Винчи''

Що се отнася до "Северен поток", ние нямаме нищо общо с него. Украинците определено не са взривили газопровода "Северен поток", заяви украинският президент Володимир Зеленски на съвместен брифинг с финландския премиер Сана Марин, предаде УНИАН.

Днес Сана Марин пристигна в Киев, за да се срещне със Зеленски, съобщиха световните медии, като поясниха, че дипломатическата среща не е била предварително обявена от съображения за сигурност.

В множество американски и германски медии се появи информация, че атаката по газопровода "Северен поток" е била извършена от "проукраинска група". Зеленски определи тези твърдения като "облагодетелстващи Русия или определени бизнес групи, които страдат от санкциите". По думите му подобни материали в медиите играят "в ръцете на Русия" и изглежда забавят помощта за Украйна.

"Ясно разбираме откъде се появява това, в кои медийни платформи, в кои държави, и откъде може да е дошла тази информация. Смятам, че е много опасно, че някои независими медии... правят тези стъпки. Това не е правилно, то само играе в ръцете на Русия или има някои бизнес групи, които са заинтересовани да не се налагат мощни санкции, защото бизнесът страда и тези групи могат да бъдат не само в Русия, за съжаление. Но ние трябва да осъзнаем срещу какво се борим. Ние се борим с врага, а той е само един - Русия. Борим се и с тези хора, които не виждат нищо друго освен пари за себе си", каза Зеленски.

Сана Марин и Володимир Зеленски положиха цветя на гроба на известения украински боец, загинал на 7 март край Бахмут - Дмитрий Коцюбайло, по-известен с позивната Да Винчи.

"Почетохме паметта на защитниците, които дадоха живота си за Украйна. Много е важно, че Санна Марин и аз еднакво уважаваме героизма на нашите воини, които защитават свободата в нашата страна и по света с цената на живота си", написа Зеленски във Фейсбук.

Снимка: Twitter

Хиляди се събраха в украинската столица да почетат паметта на загиналия боец. Дмитртий Коцюбайло е украински доброволец, младши лейтенант, командир на първи механизиран батальон на ВСУ. Коцюбайло участва в Евромайдана през 2014 г. скоро след като се присъединява към украинския доброволчески корпус "Десен сектор", а през 2022-2023 г. се сражава срещу Русия в Донбас. През ноември 2022 г. националистическото движение "Десен сектор" е преформатирано в 67-а отделна механизирана бригада.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

2

Johnny B Goode

10.03 2023 в 17:26

Ей, с какви премиери и президенти се уреждат другите народи... Да им завиди човек.

10298

1

AntiZ

10.03 2023 в 17:25

"Зеленски отрече Киев да има общо с взривяването на Северен поток"
Що бе, и да има, лошо няма! Ще помолим братята украинци, както са набрали скорост, да думнат и един друг поток, дето един простак от банкя, го подари на путкин да заобиколи Украйна и онзи война да поведе срещу тях.