Зеленски и Столтенберг са обсъдили евентуално деблокиране на зърнения коридор в Черно море

OFFNews 22 юли 2023 в 19:01 1910 4

Столтенберг и Зеленски.

Снимка president.gov.ua

Столтенберг и Зеленски.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е разговарял с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг относно зърнената сделка и деблокирането на зърнения коридор в Черно море.

"Идентифицирахме приоритетите и бъдещите етапи за деблокирането и трайната експлоатация на зърнения коридор в Черно море", поясни Зеленски в кратка публикация в Туитър.

Двамата са разговаряли и за решенията, взети на срещата на върха на НАТО във Вилнюс и бъдещите действия около присъединяването на Украйна в Алианса.

По-рано днес българският министър на земеделието Кирил Вътев обяви, че предстои да поискане от ЕК удължаване на ограничението на украинския внос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

3

Far Rider

23.07 2023 в 08:28

Достатъчно е Ердоган да изпрати свои търговски кораби придружавани от военни. Турският черноморски флот е в пъти по-мощен от руския. И Ердоган няма да се церемони с руснаците, ако се опитат да направят нещо. Спомнете си сваленият руски самолет.

12078

1

edin slep

22.07 2023 в 22:12

Такаааа, сега да си представим, че НАТО изпрати бойни кораби, за охрана на търговските кораби извозващи хранителни продукти. Ще има ли Путин куража да стреля по натовски кораби?

Да видим дали наистина воюва с НАТО, както обясняват на крепостните по телевизиите в северна Азия.

 
X

Какво трябва да знаем за коклюша