Захарова благодари на много от българите, които са ''имунизирани срещу антируската пропаганда''

OFFNews 21 март 2022 в 21:45 9533 3

Москва разглежда експулсирането от София на десет руски дипломати като поредната провокация, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

"Разглеждаме това като поредната провокация, опит за отличаване в западната надпревара по бързо разрушаване на отношенията с Русия, без изобщо да се мисли за последиците, за националните интереси и стремежите на собствения народ", каза Захарова.

"Тази неприятелска стъпка, както и всички предишни, ще получи адекватен отговор", заяви говорителката на министерството и благодари "на многобройните български граждани, които остават имунизирани срещу антируската пропаганда, разбират същността на случващото се и публично декларират своето несъгласие с такава късогледа линия".

Захарова определя действията на София като "демарш с безпрецедентен мащаб". Тя отбеляза, че това е осмото експулсиране на служители на руската дипломатическа мисия в България от 2019 г. насам.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

5

DARTH VADER

22.03 2022 в 03:09

ТЕ ВСИЧКИТЕ ИМ ДИПЛОМАТИ СА ВСЕ ШПИОНИ,КОГАТО И ДА ГИ ИЗГОНИШ-ВСЕ Е КЪСНО...
КРАЙНО ВРЕМЕ Е, ДА СЕ СКЪСАТ ВСЯКАКВИ ОТНОШЕНИЯ,А ТОВА ГНЕЗДО НА ОСИ В КВ.ИЗТОК ДА СЕ ЗАКРИЕ...ТОВА Е БЪЛГАРСКИЯТ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС
НИ ПОВЕЧЕ-НИ ПО-МАЛКО

4164

2

Egocentric Eccentric

21.03 2022 в 22:18

Какви общи интереси имаме ние с Русия?

Ние имаме интерес в Европа да има повече либерални демокрации и по-малко диктатури в каквато искаха да превърнат и Украйна подобно на Беларус

3714

1

GB

21.03 2022 в 22:15

За разлика от руснаците, ние не искаме да сме най-великите и над всички. Тази маниакалност и имперско високомерие не ни е присъща, слава на бога.

Освен това, мислим точно за националния интерес и затова масова не се връзваме на руската пропаганда.
 
X

Да помогнем на украинските деца!