Забраниха на британска депутатка да води бебето си в парламента

Ружа Райчева 24 ноември 2021 в 14:53 1659 0

Снимка Getty Images

„Политиката и родителството трябва да бъдат съвместими“, заяви британската депутатка Стела Крийзи, след като ѝ бе забранено да води 3-месечния си син на заседания в Камарата на общините.

Лейбъристката Крийзи е била информирана, че нарушава правилата като е довела детето си на дебати в „Уестминстър Хол“ вчера, предаде Би Би Си. Тя не скри изненадата си, тъй като и преди е посещавала заседания с бебето си и това не е създало проблем. Дамата настоя забраната да бъде преразгледана.

Стела Крийзи разказва пред британската медия, че редовно е взимала сина си със себе си в Камарата на общините, тъй като кърми. По същия начин е процедирала и с по-голямата си дъщеря.

Въпреки това след заседанието във вторник лейбъристката получава имейл от личния секретар до председателя на Комисията по пътищата лейди Елинор Лейнг, в който я уведомяват, че поведението ѝ не съобразено с наскоро публикуваните правила за „поведение и любезност“ в британския парламент.

Вицепремиерът Доминик Рааб заяви, че съчувства на Крийзи, тъй като политическата професия „влиза в модерния свят и на родителите им се налага да балансират работата със семейния си живот“.

Стела Крийзи насърчава повече майки да влязат в политиката чрез кампанията си „Тази майка гласува“.

Лейбъристката публикува имейла със забраната в Twitter с думите: „Майките в Майката на всички парламенти очевидно не трябва да се виждат или чуват...“. (бел. ред. - под "Майката на всички парламенти" се има предвид британският парламент, възприет като законодателният орган над всички останали).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови