Втора държава - Полша - нарече Путин 'военнопрестъпник'

OFFNews 17 март 2022 в 09:55 3964 3

Снимка https://www.gov.pl/

Втора държава след САЩ обяви руския президент Владимир Путин за военнопрестъпник.

Сенатът на САЩ обяви Владимир Путин за военнопрестъпник

Коментирайки бомбата, разрушила театър в Мариупол, зам.-министърът на външните работи на Полша Марчин Пшидач заяви пред Би Би Си, че е съгласен с определението на американския президент Джо Байдън за руския лидер като "военнопрестъпник". Според него случилото се е още един знак, че руските сили прибягват до по-брутални тактики.

"Според мен първоначалният план е бил да се унищожи военната инфраструктура", казва Пшидач.

Лех Валенса: Ако сме солидарни, Путин ще бъде принуден мирно да разреши проблема

Кремъл вярваше, че правителството на Украйна ще изчезне по някакъв начин, но не стана така. Украинците са много смели в защитата на земята и ценностите си, на своята демокрация, която са градили през последните 30 години - посочва той и заключава: "Затова сега г-н Путин реши да удари гражданската инфраструктура".

"И което е по-лошо, видях една снимка, която е около този театър, на паважа беше написано, че вътре има деца. Това не спря г-н Путин да бомбардира това и наистина, както го нарече президентът Байдън, това е военнопрестъпник".

След вчерашното втвърдяване на тона от Вашингтон днес Москва заяви, че не участва в активен преговорен процес с Вашингтон, а се осъществяват само индивидуални контакти по възникнали проблеми. Това казва Мария Захарова, говорител на външното министерство на Руската федерация, цитирана от ТАСС.

"Сега естествено няма активен преговорен процес [със САЩ]. Имаме изолирани контакти по проблеми, които възникват отделно и дори не са проблемни въпроси, а проблеми - контакти от точка до точка", казва тя.

Тя предупреди, че държавите, които изпращат наемници и оръжия в Украйна „сами си създават проблеми“.

По-късно през днешния ден външният министър на Великобритания се присъедини към САЩ и Полша в твърдението, че руският президент е "военнопрестъпник".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

4

редовно четящ

17.03 2022 в 11:49

Военнопрестъпниците подлежат на съд. Не виждам какво може да се постигне с преговори. Русия трябва да бъде срината за да се изгради наново, по нови правила и в историческите си граници на московията.

-8580

2

Е къв да е Лилипутин. Скоро и той ще падне само трябва да излезе от бункера дето си крие като мишка.

4038

1

Moirae

17.03 2022 в 10:04

Как даваш заповед да се убият хора наредени на опашка за хляб. След което труповете лежат наредени, както са били хората - един до друг, на тротоара, на показ. Болест и смърт - това носи кремъл.