Сенатът на САЩ обяви Владимир Путин за военнопрестъпник

OFFNews 16 март 2022 в 09:07 3524 6

Сенатът на САЩ единодушно прие резолюция, осъждаща руския президент Владимир Путин като военнопрестъпник, съобщиха Ройтерс и БТА.

Резолюцията, внесена от сенатора републиканец Линдзи Греъм и подкрепена от сенатори от двете партии, призовава Международния наказателен съд в Хага и други държави да започнат разследване на руските въоръжени сили за извършване на военни престъпления по време на инвазията в Украйна.

За целта следващата стъпка е да се създаде проучвателна група, която да направи публични руските военни части, участници във военни престъпления, и имената на техните командири.

"Всички ние в тази камара, демократи и републиканци, се обединихме, за да кажем, че Владимир Путин не може да избяга от отговорността за зверствата, извършени срещу украинския народ", каза лидерът на демократите в Сената Чък Шумър преди вота.

Междувременно държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън прогнозира, че свободна Украйна ще съществува по-дълго от президента на Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4164

7

Egocentric Eccentric

16.03 2022 в 11:45

Да, Путин е пътник. Единственият въпрос е колко поразии ще направи преди това.

-60

6

офф бее

16.03 2022 в 11:19

Романтичните вярвания в "силната и непобедима" руска армия изчезнаха като огряна от слънчето слана. Армията им е слаба, деморализирана и неадекватна. Водят война като през 1945. С брутални бомбардировки и много жива сила, която хвърлят към сигурна гибел. Но за разлика от 45-та, сега нямат подкрепата на западния свят. Нямат подкрепа и вътре в самата Русия. Шансовете на Русия за каквато и да е победа са нула. Дори да окупират цяла Украйна - после какво...Русия няма ресурса да поддържа такава окупация.
Надеждата е да е останал някакъв здрав разум и да не повлекат целия свят в пропастта към която тичат.

4164

5

Egocentric Eccentric

16.03 2022 в 10:44

Май не се върви към "Златен мост"

-8580

1

Сега първо да фалира РаССия до края на месеца, после да намерят в кой бункер се крие джуджето и към Хага.
 
X

Да помогнем на украинските деца!