ВСУ: Над 100 отблъснати атаки, 10 свалени дрона и 34 въздушни удара от руска страна

Жертви сред цивилното население няма, съобщиха от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна

OFFNews 18 март 2023 в 08:20 4189 3

Украински танк край Бахмут

Снимка Getty Images

Украински танк край Бахмут

Украинците отблъснаха над 100 руски атаки в Лиман, Бахмут, Авдийовка, Марийка и Шахтьор. През нощта руснаците нанесоха един ракетен и 34 въздушни удара, а вероятността за ракетни удари по цялата територия на Украйна остава много висока, съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна. 

"Основната цел на противника през изминалото денонощие продължиха да бъдат опитите за достигане на административните граници на Донецка и Луганска област. За тази цел окупаторите съсредоточиха основните си усилия върху провеждането на настъпателни действия в направленията Лиман, Бахмут, Авдеевка, Марийка и Шахтьор. Благодарение на професионалните и координирани действия нашите защитници отблъснаха над 100 вражески атаки в тези направления", се казва в изявлението на ВСУ.

Междувременно авиацията на ВСУ нанесе шест удара по руските сили, а ракетните и артилерийските подразделения поразиха два противникови района за разполагане и една противникова позиция за разполагане на ПВО.

"Противникът нанесе 34 въздушни удара. 11 от тях са извършени с използването на ирански безпилотни летателни апарати", пише в сутрешния доклад на ВСУ.

Тази нощ 10 вражески безпилотни летателни апарата са били унищожени от украинската противовъздушна отбрана, а един дрон е поразил обект от промишлената инфраструктура. Жертви сред цивилното население няма.

Една от изстреляните тази нощ ракети е попаднала в село Велетянское в Херсонска област. От отломките са пострадали седем къщи и сградата на местната детска градина, но за щастие, никой не е загинал, уточняват ВСУ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

3

Johnny B Goode

18.03 2023 в 16:40

Рашистки тролски хумор.... Да ти се доплаче.

22548

2

dolivo

18.03 2023 в 09:27

Прост vovchik

-7195

1

vovchik

18.03 2023 в 08:58

На рашките явно им свършиха ракетите и вече мятат установките (за изстрелване).

Евала Гугъл, евала транслаторе!
 
X

Да помогнем на украинските деца!