Военният експерт Олег Жданов: Путин пак ще иска от Лукашенко да удари Лвов

OFFNews 10 май 2022 в 15:23 4502 4

Снимка Архив

Владимир Путин ще окаже натиск върху президента на Беларус Александър Лукашенко да използва нападне Украйна. Въпреки това е малко вероятно този план да бъде изпълнен, каза военният експерт Олег Жданов в интервю за новинарската агенция РБК-Украйна.

"Както разбирам, скоро след 9 май отново ще има среща между Путин и Лукашенко. Мисля, че Путин отново ще се опита да принуди Лукашенко да накара беларуската армия да нанесе удар по посока на Луцк-Лвов", заяви той.

В същото време експертът напомня, че Лукашенко се е отдръпнал още когато "Путин е бил на върха на Олимп", когато войната е била в самото начало.

"И сега той няма да се намеси, мисля. Но Путин ще го притисне много силно", заяви Жданов.

Военният експерт Олег Жданов каза още, че от днес руските войски съсредоточават всичките си основни сили в Мариупол и посока Изюм, а всички останали военни действия са разсейваща маневра на окупаторите, тъй като възможностите им да атакуват са силно ограничени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

4

Mateevk

10.05 2022 в 22:01

Слушам Жданов редовно и много разумно и без емоции си говори човекът. Никога не твърди, че всичко знае и може да предвиди, а просто разсъждава на база факти и своя опит и знания. Оценките му са съвсем реалистични и професионални. Гледам интервюта и с други експерти, вкл. руски и всички те са на светлинни години като обективност и задълбоченост от нашите журналисти, от които нищо не може да научи човек.

-240

3

редовно четящ

10.05 2022 в 21:36

Путя вече мирише на мърша...

10298

1

AntiZ

10.05 2022 в 16:04

Орките пускат нова плоча:"Русия коригира своята пропаганда заради тежките загуби в бойните действия.На руските медии е наредено да отразяват войната на Русия срещу Украйна като въоръжена конфронтация на Русия с всички страни от ЕС и НАТО."
Очаквайте троловете да я запеят на два гласа! Полезните идиоти ще пригласят.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews