Водещи американски медии няма да покажат карикатурите на "Шарли ебдо"

OFFNews 08 януари 2015 в 21:45 19980 21

Водещи американски медии, сред които New York Daily News, New York Times и Associated Press, отказаха да покажат на зрителите и читателите си карикатурите с пророка Мохамед. 

Именно с тези карикатури сатиричният френски вестник "Шарли ебдо" разгневи част от мюсюлманите. Това се смята и за основния мотив за нападението срещу редакцията на списанието в Париж, при което загинаха 12 души. 

Някои от медиите обясниха решението си да не публикуват карикатурите с аргумента, че  те може да накърнят религиозните чувства на вярващите, а това противоречи на редакционните им правила за разпространяване на изображения. 

Това тяхно решение обаче предизвика противоречиви мнения и коментари в интернет, където се засегна и въпросът за свободата на словото. 

Говорителят на CNN направи изявление, в което съобщи, че активно ще обсъждат всички въпроси, свързани със снимките, пише сайтът variety.com.  

Много от журналистите от американските медии смятат, че след като разкажат какво има на карикатурите, читателите ще придобият представа за случващото се. 

Карикатурите, особено тези, на които е изобразен пророкът Мохамед, са обект на редица спорове, тъй като за голяма част от мюсюлманите това е богохулство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика