Водещи американски медии няма да покажат карикатурите на "Шарли ебдо"

OFFNews Последна промяна на 08 януари 2015 в 21:45 18803 21

Водещи американски медии, сред които New York Daily News, New York Times и Associated Press, отказаха да покажат на зрителите и читателите си карикатурите с пророка Мохамед. 

Именно с тези карикатури сатиричният френски вестник "Шарли ебдо" разгневи част от мюсюлманите. Това се смята и за основния мотив за нападението срещу редакцията на списанието в Париж, при което загинаха 12 души. 

Някои от медиите обясниха решението си да не публикуват карикатурите с аргумента, че  те може да накърнят религиозните чувства на вярващите, а това противоречи на редакционните им правила за разпространяване на изображения. 

Това тяхно решение обаче предизвика противоречиви мнения и коментари в интернет, където се засегна и въпросът за свободата на словото. 

Говорителят на CNN направи изявление, в което съобщи, че активно ще обсъждат всички въпроси, свързани със снимките, пише сайтът variety.com.  

Много от журналистите от американските медии смятат, че след като разкажат какво има на карикатурите, читателите ще придобият представа за случващото се. 

Карикатурите, особено тези, на които е изобразен пророкът Мохамед, са обект на редица спорове, тъй като за голяма част от мюсюлманите това е богохулство. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.01 2015 в 19:13

Или това...
Елтън Джон: "Исус Христос е гей" ...

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=386691

10.01 2015 в 11:48

А помните ли чеха и тоалетната ?

09.01 2015 в 20:10

Имало е доста карикатури с Исус (в различни вестници), но не съм видял някой да е тръгнал да убива хората...

09.01 2015 в 14:35

Американците явно са малко по-умни.

09.01 2015 в 12:27

Ако в деня на Рождество някоя медия бе излъчила циничната карикатурата за Светата Троица на същите френски журналисти,
със сигурност,всички тук четящи биха реагирали много остро,
биха ги осъдили поне в душата си.

09.01 2015 в 12:04

Има достатъчно субекти за критика,сатира,Не приемам тероризма,не приемам смъртта
като заслужено възмездие на френските журналисти,НО, не приемам за свобода на словото гаврата с дадена религия и вяра на хората. И нека нащите журналисти /слуги на определени медии/да престанат кампанийно,под команда да се сополяват,да ронят "три синджира" крокодилски сълзи.Защо не подеха такава кампания, когато убиваха журналистите в Украйна? И да се научат кога се използва думата "разстрел".
P.S. Приемам позицията на американските медии да не публикуват карикатурите.

09.01 2015 в 10:29

"Заслужава ли си да платиш с живота си заради карикатури"
...
естествено, че не си заслужава ... но кой от въпросната страна на барикадата се интересува от това ? независимо колко извратени подобия на Исляма има, нито едно от тях не допуска съжителство с други религии.
и нека не се забравя - Европа няма физическа възможност да даде подслон, топла храна и социални помощи на всички от третия свят. видно е, че хората там бягат от сигурна смърт, чули и видяли как хората живеят тук. нооо едното не е причина за другото. но всичко това е според Християнството. да се замислим - едно общество, в което първият по време не е първи по право ... никой не си чака реда, младите не дават път на възрастните, по-силният физически печели винаги - това човешко общество ли е ? или е чисто природно ? съжалявам - нивото на развитие на европейския мозък е много по-напред от това.
критиката, сатирата, иронията и самоиронията са блилянтен форма на това изражение !

09.01 2015 в 10:04

Ако някой окарикатурява неколкократно Християнския Бог и бъде предупреждаван да спре, дали няма да се намери Християнин,който да го гръмне?

09.01 2015 в 09:37

Заслужава ли си да платиш с живота си заради карикатури

09.01 2015 в 08:38

От страхливци не може и да се очаква друго.

Цяла Европа ще ги изобрази! Така и трябва!