Венецуела обвини Колумбия, че пратила терористи да я нападнат

OFFNews 04 май 2020 в 15:06 2078 0

Венецуелското правителство обяви, че е е осуетила опит за нападение по море от "терористи наемници", изпратени от Колумбия да извършат терористични нападения, предаде Би Би Си.

В тв обръщение от името на правителството вътрешният министър Нестор Реверол заяви, че групата пристигнала с моторни лодки в Ла Гуайра рано сутринта в неделя и че ставало ставало въпрос за терористи, наети от Колумбия "да извършат терористични нападения в страната и да убият лидерите на революционното правителство".

Президентът Николас Мадуро често обвинява свои противници в опит да превземат властта му с подкрепата на САЩ, напомня британската медия. На този фон венецуелската опозиция отхвърли обвиненията, казвайки, че става въпрос за инсценирано нахлуване.

От своя страна Колумбия определи правителственото обвинение като несъстоятелно.

Венецуела прекъсна дипломатическите си отношения с Колумбия миналата година.

Лидерът на управляващата Социалистическа партия пък заяви, че 8 души са били убити, а двама - задържани, а министърът на отбраната - че моторна лодка е потънала и военни търсят оцелели.

Хуан Гуайдо - разпознат от над 50 страни като венецуелския легитимен лидер - обвини администрацията на президента Мадуро в опит да отклони вниманието на хората от избухналото насилие, включително затворнически бунт от петък, при който имаше убити, както и гангстерските боеве в Каракас в събота през нощта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!