Великобритания премина пика на поредната вълна от COVID-19

OFFNews 04 февруари 2021 в 09:49 1585 0

Великобритания премина пика на сегашната вълна на пандемията, но броят на заразените все още е висок, съобщиха здравните власти, цитирани от Асошиайтед прес.

Според главния здравен експерт на страната – Крис Уити, броят на инфектираните, хоспитализираните и починалите намалява, но това все още не означава, че няма да има нов пик на заразата.

Премиерът Борис Джонсън изрази надежда, че училищата ще отворят от 8 март, тъй като ваксинациите доказват намаляване на смъртните случаи и на сериозни заболявания от главните щамове на коронавируса.

Джонсън каза още, че въпреки че има известни признаци на надежда и броят на пациентите с COVID-19, които са в болница, започва да намалява за първи път от началото на новата вълна, нивото на зараза все още е тревожно високо.

Той оцени усилията на Националната здравна служба като "най-колосалните в историята ѝ" заради осъществените 10 милиона ваксинации в Обединеното кралство, включително на близо 90 на сто от хората над 75 години в Англия и всички подлежащи на имунизация хора в старческите домове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови