Унгария се отказва от възраженията си срещу създаването на нов оръжеен фонд на ЕС за Украйна

OFFNews 25 януари 2024 в 19:08 4764 2

Виктор Орбан

Снимка БТА/АП

Виктор Орбан

Унгария ще се откаже от възраженията си срещу създаването на фонд за военна помощ за Украйна на стойност 5 млрд. евро, като по този начин ще проправи пътя към споразумение за обновяване на инструмента, предаде Укринформ. 

Фондът има за цел да осигури стабилни доставки на оръжия за Киев, след като държавите членки разрешат техническите проблеми.

Будапеща е заявила вчера на срещата на посланиците на Европейския съюз, че няма да застане на пътя на консенсуса, макар че сделката за по-голям пакет финансова помощ в размер на 50 млрд. евро остава в задънена улица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

2

Д-р Мазникуров

26.01 2024 в 02:29

Ами да, налага му се да се "откаже" на тулупа долен, че инак ще му се наложи да се откаже и от париците на "лошата" Европа, та ... поразмислил е "мъдрият" вожд народен демек! Дет'се вика - иска му се, ама не му стиска! Все таквиз "пишман-мъжкари" се навъдиха, изроди разни - Пусьо, Орбан, трЪмп...Отбор злодеи, а кретеноидите по цял свят им се кефят и им ръкопляскат, и квичат като зомбита от захлас и възторг по тях! "Борци" срещу Системата, абе прорроци направо, Христос и Мохамед ряпа да ядат :)! Хеле пък нашите русоробчета-тролове и Кремълски гъZобръсчета най-много ги тачат - ей такива като Liberala, order-a, spirt-a и прочие анонимна, нискоразрядна, полуграмотна, безделническа сган :)! Чичаците-мошеници ги ръчкат и ги въртят на кавал както си искат, будалкат ги, насъскват ги, па после им бъркат и направо в джобовете за кинти (пример: трЪмп), а онези блеят и "осанна" им пеят! Ха радвайте им се, те хептен ще ви "оправят", нещастници гламави!

1000

1

KREATOR

25.01 2024 в 20:14

Дааа!!!
В момента Путин, Захарова и Песков дъвчат кварцов пясък !!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки