Ултиматум от хутите зa Galaxy Leader: Ако Израел и САЩ спрат да убиват палестинци в Газа, ще говорим за кораба

OFFNews 21 ноември 2023 в 14:32 3010 4

Корабът Galaxy Leader

Снимка stamco.bg

Корабът Galaxy Leader

Членът на Върховния политически съвет на Йемен Мохамед Али ал Хуси разкри кога би било възможно да се говори за отвлечения в неделя в Червено море кораб Galaxy Leader, похитен от йеменските бунтовници, предаде БТА.

На кораба работят двама българи - капитанът и старши помощник-капитанът. Според международните анализатори най-вероятно зад похищението на Galaxy Leader стои Иран, като стратегическата цел да се повиши цената на нефта и така да бъде оказан косвен натиск върху Израел. Иран обаче отрече да стои зад атентата.

Днес Мохамед Али ал Хуси постави ултиматум по повод кризата с похитения търговски кораб:

"Ако Америка и Израел спрат да убиват палестинците в Газа и донесат вода, лекарства и храна, тогава ще могат да говорят за израелския кораб. Това, което направиха йеменските военноморски сили, е в съответствие с принципа на реципрочност", написа той в социалната мрежа "Х", позната доскоро като Туитър.

Междувременно Великобритания осъди незаконното задържане на търговския кораб Galaxy Leader от хутите в Червено море и призова за незабавното освобождаване на съда и екипажа му.

"Обединеното кралство осъжда незаконното завземане на Galaxy Leader от хутите в Червено море и призоваваме за незабавно и безусловно освобождаване на кораба и неговия екипаж", заяви говорител на министерството на външните работи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

4

редовно четящ

21.11 2023 в 18:11

Хутите трябва да бъдат разчистени до крак, това е начинът за справяне.

12078

3

edin slep

21.11 2023 в 17:33

Завидно самочувствие. Саудитска Арабия доста време воюва активно с тях, сега след като приключи войната в Газа, САЩ, Англия, Япония, че и Израел май ще се позанимаят с хутите ...

318

2

Valioka

21.11 2023 в 15:35

С терористи не се преговаря, безмислено е...

2550

1

alfakentavur

21.11 2023 в 14:51

Нека Израел и САЩ започнат да убиват хути сега!

 
X

Какво трябва да знаем за коклюша