Лвовският „Беркут“ поиска прошка от Евромайдана /видео/

OFFNews 25 февруари 2014 в 20:21 6188 10

Беркутовците поискаха прошка от своите съграждани.

Бойците от лвовското спецподразделение "Беркут" поискаха прошка от жителите на града за участието си в операциите срещу активистите на Майдана в Киев.

В понеделник вечер, на митинг пред паметника на Тарас Шевченко облечените в цивилни дрехи милиционери поискаха прошка от съгражданите си на колене. Бойците пристигнаха с дша автобуса на лвовския Евромайдан. Активисти от "Самоотбрана" и "Десен сектор" им напрашиха коридор, през който под освирквания и викове "Позор!" и "На колене!" бойците на "Беркут" се качиха на сцената.

Около хиляда души скандираха "На колене!" и малко по-късно командирът на подразделението даде пример на своите милиционери.


На площада в Лвов се бяха събрали около 1000 души, които посрещнаха бойците от "Беркут" с викове "Позор".

Командирът на лвовския "Беркут" Ростислав Пацеляк помоли от свое и от името на подчинените си за прошка за действията на спецчастите, довели до гибелта на хора в Киев. В същото време той подчертал, че лвовският "Беркут" не е стрелял по хора и че те осъждат това. "Когато дойде заповед да идем на Майдана, ние се обърнахме и самоволно, без документи се върнахме от Киев", заявил той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews