Убиецът от Ница радикализиран наскоро и за много кратко време

Съседите описват бащата на три деца Булел като пияница, който пуши марихуана и яде свинско

OFFNews 17 юли 2016 в 15:40 8432 1

Убиецът от Ница Мохамед Лауайеж Булел е бил радикализиран наскоро и за много кратко време.

Това е заявил френският министър-председател, цитиран от френско издание.

Булел уби 84 души, празнуващи Деня на Бастилията в Ница и рани над 200. 18 души продължават да се борят за живота си.

31-годишният мъж с двойно гражданство - френско и тунизийско - беше застрелян от полицията в нощта на нападението. Властите все още не са доказали, че той действително е имал връзка с "Ислямска държава", която пое отговорност за нападението.

"Разследването ще установи фактите, но това, което знаем сега е, че убиецът е бил радикализиран много бързо", каза премиерът Манюел Валс в интервю за в. "Le Journal du Dimanche".

Към днешния ден няма доказателства, които да показват как той се е променил толкова рязко от човек, който не е имал видим интерес към религията.

Съседи и приятели, интервюирани в Ница, обрисуват образа на човек, който е пиел алкохол, пушил е марихуана, консумирал свинско месо - факти, които не говорят той да е бил посветен мюсюлманин.

В телефонен разговор сестрата на Булел казала пред репортер на "Ройтерс", че брат й имал психологически проблеми, когато напуснал, за да замине за Франция през 2005 година и че се е лекувал.

Мохамед наел 19-тонния хладилен камион на 11 юли и платил депозит. Не го върнал. Вместо това използвал превозното средство като оръжие за извършването на един от най-смъртоносните терористични атентати в Европа, убивайки 84 души, включително деца, и ранявайки 202-ма.

Преди това Булел е работил като шофьор. Той е баща на три деца. Съседите му го описват като пияница. Един от тях дори казва, че при спор между Булел и друг човек, в който Булел бил наречен "безполезен", той отвърнал: "Един ден всички ще чуете за мен".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13924

1

ScrewIslam

17.07 2016 в 20:41

"...Булел като пияница, който пуши марихуана и яде свинско"

Това е силна мотивация за касапница. Всичките му грехове се опрощават като избие неверниците. Още с първата капка кръв, пролята в джихад, си осигурява рая. Това даже е по-важно от 72те девици. Важното е да не отиде в ада и да се пържи безкрайно.

В корана пише, че аллах пържи грешниците адски огън. После им дава нова кожа и ги пържи отново. И това никога не свършва. Грешникът се гърчи в страшни мъки и никога няма опрощение.

Най-големият терорист в света е Аллах.