ТВ каналът ''Дождь'' се връща в ефир

Първото излъчване ще е днес от 20 часа в YouTube

OFFNews 18 юли 2022 в 13:54 5967 0

Дождь

Снимка Скрийншот

ТВ канал "Дождь"

Телевизионният канал "Дождь" възобновява своята работа. Първото излъчване ще е днес от 20 часа в YouTube, съобщиха от медията. Заради репресивните закони, приети в Русия, бяхме принудени да заминем и сега работим извън страната. В Латвия създадохме нова компания и получихме европейски лиценз за излъчване. На първо време студиата ни ще бъдат разположени в Рига, Амстердам, Тблиси и Париж. В Латвия си сътрудничим с телевизионната компания TV3, а в Грузия Formula, съобщават от "Дождь". 

След принудителното спиране на ефира през март, успяхме да запазим екипа и да останем верни на основните си принципи: както и през последните 12 години, ще разказваме за събития и явления без цензура и манипулации, съобщават още от "Дождь".  

Връщането в ефир ще е поетапно: първоначално с новинарски емисии и няколко авторски предавания, впоследствие съдържанието ще се увеличава. През есента екипът на канала планира да пусне няколко нови проекта.

Ето какво още пишат в обръщение към зрителите си: 

Прекрасно разбираме всички минуси и проблеми свързани с работата зад граница, но се надяваме да се справим с това предизвикателство. Разчитаме на активната помощ на зрителите в търсенето на информация от мястото на събитията. По всякакви въпроси пишете на редакционния имейл [email protected].

През тези четири месеца и половина, през които "Дождь" не работеше, кървавата, безсмислена война, която ръководството на Русия води с Украйна не спира. Загиват хора, рушат се човешки съдби. По данни на ООН в Украйна са загинали около 5 000 души. По данни на украинските власти са загинали не по-малко от 352 деца. Само по официална информация руската армия е загубила повече от 4500 души.

Ние разбираме, че реалните цифри са по-високи. С унищожаването на украинските градове, тази война унищожава бъдещето на Русия. Страната е в изолация, десетки хиляди напуснаха Русия, репресиите ескалират: наказателното дело, което беше образувано срещу Иля Яшин (руски опозиционер б. р.) потвърждава колко силен е страхът на властта от тези, които говорят истината за войната. Затова през последните четири месеца бяха блокирани над 5000 сайта, включително независими медии и най-големите социални мрежи.

Днес, повече от всякога, руските граждани трябва да имат достъп до независима информация. Затова за нас е особено важно да се върнем в ефир. Ние, както и десетки милиони руснаци, искаме тази война да свърши и след катастрофата и разрушенията Русия да се върне на пътя на развитието.

На своята платформа ние искаме да обединим всички наши съмишленици, независимо къде се намират: да, всеки има своите основания и причини да остане в Русия или да замине. Сега не е време за подобни спорове и разногласия. Най-важно днес е да се разпространява достоверна информация за случващото се.

Телевизионният канал "Дождь" започва работа с открит достъп на всички платформи – можете да ни гледате и четете в профилите ни в социалните мрежи, в YouTube и кабелните мрежи. Приложенията и сайтът ни няма да функционират на първо време, но работим и за тяхното стартиране. Надяваме се след време да успеем да започнем подготовката и на ексклузивно съдържание за нашите абонати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews