Турция се опитва да спаси туризма: Чужденците няма да се откажат от курортите ни

OFFNews 28 май 2020 в 22:38 7007 0

Снимка wikimedia

Кушадасъ

Проправителствените медии в Турция започнаха масирана кампания в подкрепа на туризма и местните курорти.

Днес във вестник "Йени Шафак" излезе материал под заглавие "Туристите не са отказват от Турция", в който се акцентира, че "хотелите в Турция, която ежегодно е посещавана от милиони чуждестранни туристи", стриктно ще спазват мерките за безопасност от COVID-19.

Вестникът уверява, че резервациите за почивка през летния сезон в Турция се правят за по-късни дати и че ранните записвания не са анулирани, а само отложени за по-късни дати. 

"Пандемията от COVID-19 повлия отрицателно на туристическия сектор на редица страни по света, но въпреки всичко чуждестранните туристи не се отказват от Турция", твърди и държавното турско радио.

Медията цитира председателя на Асоциацията на професионалните хотелиери Юлкай Атмаджа, който съобщава за "постоянни обаждания от различни страни за информация относно възможностите за почивка в Турция." Атмаджа е категоричен, че "много чужденци обичат Турция".

Председателят на Асоциация на туристическите хотели в Средиземноморския регион Еркан Яджъ пък твърди, че "туристическото оживление на вътрешния пазар ще започне в кратък срок."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови