Турция отказа да пусне германски депутати в база "Инджирлик", Берлин заплаши да се изтегли

OFFNews 15 май 2017 в 15:39 3492 3

Анкара е отказала да допусне германски депутати до турската военна авиобаза "Инджирлик", където са разположени 250 войници от Германия, част от коалицията срещу "Ислямска държава", предава "Сабах".

Според анонимни източници турските власти са сметнали посещението на депутатите за неуместно в момента. Германските медии твърдят, че причината е решението на Германия да предостави убежище на бивши турски военни, за които Анкара смята, че са част от организацията ФЕТО на Фетхуллах Гюлен, която бива обвинявана на неуспешния опит за преврат от юли миналата година. 

В отговор германският канцлер Ангела Меркел заяви, че страната й трябва да потърси алтернатива на "Инджилик" и такава може да бъде Йордания.

"Ще продължим да разговаряме с Турция, но успоредно с това трябва да разгледаме други начини да изпълним мандата си. Това означава да разгледаме алтернативи на "Инджирлик" и сред алтернативите е Йордания", каза Меркел.

Това не е първият подобен случай. През миналата година  на германски депутати бе отказан достъп до същата база, след като Бундестагът прие резолюция, признаваща геноцида над арменците, извършен от Османската империя.








 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

15.05 2017 в 17:13

Очаквайте преки и звънредни включвания тази вечер от Саут парк. Мъжът на амириканския посленик тържествено ще бута рейгъна, за да премахне проклятието над фащ и "Бай рейгън", стоящ нечощно на дока в Йокосука. Сука ебанная!
:)

42249

1

Denis Rizanov

15.05 2017 в 16:31

Какво става с атомния "Бай рейгън"? Запецнал и не може да напусне Йокосука. Сука ебанная!
Звездите били казали на алена че "Бай рейган" нямало да запали докато не се бутне паметника в София, инак и америката щела да хвръкне...
Бърже тичайте да го гътнем в Южния парк!
Бърже да помогнем на нашите "братя по оружие"! Съборете рейгъна в Саут парк, че "Бай рейгън" не ще да запали!
 
X

Да помогнем на украинските деца!