Турският външен министър: Не съм казал, че Русия може да ползва Инджирлик

OFFNews 04 юли 2016 в 15:42 3677 3

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу отрече да е казвал, че Русия може да използва военната база Инджирлик за нанасяне на удари по Ислямска държава, пише Ройтерс. 

"Не съм правил такъв коментар. Казахме, че можем да си съдействаме с всички в борбата срещу ИДИЛ. Казахме, че ще си сътрудничим с Русия в идния период за борбата срещу ДАЕШ. Не съм правил коментар, отнасящ се до руски самолети, пристигащи в Инджирлик", каза Чавушоглу.

По-рано днес министърът заяви по турската телевизия TRT, че Анкара е готова да работи съвместно в Русия в борбата с джихадистите.

"Анкара е отворила авиобазата Инджирлик за всички, които искат да се присъединят към активната борба. Защо да не взаимодействаме с Русия по същия начин?", допълни той.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира пред репортери, че това е сериозно изказване, но този въпрос не е обсъден с Анкара. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21668

2

Руслан

04.07 2016 в 16:13

"Анкара е отворила авиобазата Инджирлик за всички, които искат да се присъединят към активната борба. Защо да не взаимодействаме с Русия по същия начин?", допълни той.

Не бил казал, а?

25665

1

Victimized

04.07 2016 в 15:49

Там където половината правителство е назначено от "външни сили" , се получава шизофрения като тази , за пример , нашия външен и координацията му с главата на правителството .....
 
X

Да помогнем на украинските деца!