Туркини снимаха обувките си в знак на протест срещу управляващите

ОFFNews 13 август 2014 в 20:33 7627 3

Снимка от #geliyorterlik.
Снимка от #geliyorterlik.

Жените в Турция започнаха нов протест против управляващите, като снимаха и качиха в мрежата своите обувки, съобщи "Хюриет дейли нюз".  

След като турският вицепремиер направи изказване, в което посъветва жените в Турция да не се смеят, за да не изглеждат привлекателни, много жени пуснаха в социалните мрежи свои сними, на които се смеят.

Днес туркините пуснаха в Twitter втора серия от протестни снимки срещу правителството. Този път обаче това са снимки на техните обувки.

Акцията е под надслов "Пантофът идва" (#geliyorterlik #terlikgeliyor). Протестът е организиран в знак за подкрепа на депутатката от главната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Айлин Назлъака.

Назлъака влезе в пререкание с депутати от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) и избухна: "Заклевам се, дяволът в мен ми казва да сваля обувката си и да я захвърля по вас. Но поглеждам към обувките си, а след това и към вас и си казвам - не си струва".

Замерването с обувка е изключително обидно действие при мюсюлманите.

Депутатката Айлин Назлъака, от която тръгна гневната вълна с обувките.

Под голяма част от снимките с обувки и пантофи на жени, разпространени днес в Twitter, е посочено, че те трябва да бъдат хвърлени по избрания за президент Реджеп Тайип Ердоган, както и по вицепремиера Бюлент Арънч.


Айлин Назлъака е една от жените, внесли жалба срещу Бюлент Арънч заради скандалното му изказване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!