Quantcast

Аз съм туркиня, аз съм свободна. Защо ми забраняваш да се смея (снимки)

OFFNews Последна промяна на 30 юли 2014 в 15:52 20270 22

Ерса Кансу в Twitter: Аз съм туркиня, на 26 години съм и не мога да не се усмихвам

След скандалното изказване на турския вицепремиер Бюлент Арънч, в което той призова жените да не се смеят на публични места, стотици хиляди души се включиха в интернет кампания за публикуване на снимки с усмихнати туркини.

Напук на "заръката" на Бюлент Арънч, в кампанията в Twtitter, Instagram и Facebook само за ден бяха публикувани над 300 000 снимки с хаштага #direnkahkaha ("смях за съпротива") или #direnkadin ("жени за съпротива").

"Изказването на вицепремиера е възмутително и консервативно", написа в социалните мрежи турската писателка Едже Темелкуран, която бе и една от първите жени, включили се в мащабната кампания за усмивки.

Арънч се оплака в понеделник, че турското общество е изправено пред морален разпад и в тази връзка призова жените да не се смеят на публични места, а мъжете да не са женкари.

Кадри от кампанията за усмивки:

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.08 2014 в 22:02

Айде хилете се! Ердоян пак спечели изборите. Сега ще ви застине усмивката.

07.08 2014 в 18:03

Вместо Турция да върви напред, политиците и всячески се мъчат да я върнат с векове назад!

07.08 2014 в 17:40

Много е прав тоя колега:

"Жените в Турция отдавна не са на почит, както и по останалия свят. В България обаче не е така, тук жените, които в по-голямата си част са чисти курви се почитат."

Хилене и разкрачване...

07.08 2014 в 16:31

@ Павел Ганчев, който е написал "Не съм чел Корана, но не вярвам в него да пише, че жените не трябва да са щастливи или да не се смеят! Време е, изповядващите Исляма, САМИ да прочетат Корана и САМИ да си го тълкуват, а да не оставят някой политик или духовник да ги манипулира, защото безгрешни хора няма, а има и много ЗЛИ и властолюбиви такива!"

Г-н Ганчев, в Корана не пише директно, че жените нямат право да са щастливи. Обаче формулира всички елементи на робството на жените. Примерно: съпругът има право да бие жена си - в писанията има указания стъпка по стъпка как се нанася побоят; показанията на един свидетел-мъж в съда са равни на показанията на две жени. Мохамед обяснява в прав текст, че жените не са достатъчно интелигентни и че не може жената да е равна на мъжа, затова 2 свидетелки са равни на 1 свидетел; мюсюлманка няма право да се омъжи за немюсюлманин; ако християнка е омъжена за мюсюлманин, децата по закон стават мюсюлмани (пише им го в паспорта) и съпругата няма право на думата за възпитанието на децата; При изнасилване, жената трябва да заведе в съда четирима свидетели МЪЖЕ, а ако не ги заведе, наказанието за нея е като за секс извън брака - бой с пръчки или затвор; Ако жена изневери на съпруга си, наказанието за нея е убийство с камъни, докато съпруг изневерил на съпругата си може да се размине с бой с пръчки.

04.08 2014 в 15:56

Пацо 18, пък по мои наблюдения, проведени също в реални условия, изобилстват случаи на феминизация на съпругата и „рогизация„ на съпруга, „резултирани„ просто от факта, че последният си е говедо.
Малко странен спор под такъв потресен вицепремиерски призив.

04.08 2014 в 14:53

Чудно защо нормалните коментари са нацъкани с минуси и са скрити. Явно има много тъпи хора на тази земя. Цитирам един коментар, който звучи крайно ,но е доста верен :
"Винаги съм твърдял, че Свещенният коран е много мъдра книга. Писан е за арабския свят. А арапките са ниски, дебелогъзи, грозни, прости. Изобщо не са за показване. Затова са им нахлузили чувала и не им разрешават да се показват. "
Жените в Турция отдавна не са на почит както и по останалия свят. В България обаче не е така тук жените , които в по-голямата си част са чисти курви се почитат. И отдавна не е вярно,че българките са най-красиви, има къде къде по дащни и красиви сръбкини и румънки.

02.08 2014 в 07:17

Еми напълно прав се оказох, ето по-долу един подобен фимейл какво иска:

"...и когато и писне от "мъжа в къщи...", тогава е напълно нормално да потърси свобода". Под "свобода" разбира да напусне мъж, деца и семейство и да си развява задника наляво и надясно.

Омерзен съм.

01.08 2014 в 17:08

( Опита ти е малко , опита ).

Според мен опита му с арабки е никакъв. Но да оставим това. И при арабките и при туркините има страхотни, жени. Истински жени. Всеки срещал такива е благословен.
Ф1, далечи си от истината приятелю. И между черните имат готини жени. Не бъди толкова тесногръд.