Туристи вървят по стъпките на Путин в Санкт Петербург

Кристияна Атанасова 13 юли 2016 в 18:16 5603 70

Репортаж на агенция Франс прес

Заобикалящ центъра на Санкт Петербург, екскурзоводът Георги Русанов спира с група туристи пред сива сграда, която е най-старият родилен дом в града. Това е първата атракция в тура, посветен на Владимир Путин.

Пред малката група, която се състои от руснаци и една руско-американска двойка, гидът обяснява, че това е мястото, в което Владимир Путин е роден на 7 октомври 1952 г.

Вървейки по ул. Басков, Русанов разказва, че Володя, което е галеното име на Путин, не е бил дете за подражание.

Санкт Петербург е известен с „белите нощи“, когато слънцето не залязва напълно. Също така и с позлатените дворци и елегантните паркове, но в последно време и биографията на 63-годишния руски лидер е създала нова ниша в туристическия пазар.

Путин е роден и е живял в града, който преди се е казвал Ленинград, около 40 години - с изключение на времето, което е прекарал като офицер на КГБ в Южна Германия. През 90-те се мести в Москва.

Русанов е започнал да провежда обиколката в чест на Путин преди няколко години.

Споделя, че тази обиколка вече е много популярна, особено сред чуждестранните туристи.

В тура Русанов обещава да покаже двор, в който президентът е гонел плъхове като малък, също така и мястото, където е била първата среща на Путин с бившата му съпруга Людмила.

Русанов настоява, че в туровете му няма никакви политически послания, но рисува недвусмислено положителна картина за Путин, чиито рейтинг е достигнал 80%, след като през 2014 г. Русия анексира Крим от Украйна.

Стигайки до внушителна сграда, Русанов обяснява, че това е местната щаб квартира на ФСБ (наследника на КГБ), където Путин е нает през 1975 г., след като е завършил с пълно отличие Университета в Санкт Петербург.

По време на 16-годишното си управление Путин успява да държи личния си живот в строго пазена тайна, въпреки обвиненията в непотизъм.

Издания, които са посмели да разследват дейностите на двете му дъщери, Екатерина и Мария, или неговия любовен живот, са затваряни или са имали разтърсващи кадрови смени в редакциите, въпреки че от Кремъл отричат всякакъв вид намеса.

Недостъпността на Путин е част от чара, който поддържа бизнеса на Русанов.

Според него, тези турове позволяват на хората да видят по-човешката страна на Путин отвъд официалния имидж.

Сам Робъртс, който е американец, отива на обиколката с жена му Галина, която е рускиня.

Сам казва, че за него Путин е енигматичен човек и именно затова е отишъл на обиколката, за да разбере по-добре подбудите на руския президент.

Сам също така споделя, че Владимир Путин представлява голям интерес както за него, така и за повечето хора в САЩ, където никой не знае много за него.

Големият интерес от страна на чуждестранните туристи окуражава и други гидове да провеждат турове в чест на Путин.

Илия Иваников е друг гид, който е присъствал на обиколката на Русанов - според него ще е голям хит, ако има такава обиколка и за китайски туристи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

65

Red or Dead

14.07 2016 в 14:35

@62...Човек трябва да преди всичко себе си, какво значи тук някакво си ДКМС(тук подозирам, опит за бъзик с ДКМС, а просто темата е незначителна, просто го използвах за онагледяване)

А относно “ника“, явно си се объркала, имала си предвид най-вероятно аватарчето на Сталин(приемете го с чувство за хумор, каквото и да става, човек не трябва да губи чувството си за хумор)
“Red or Dead“ всъщност няма нищо общо с Русия и комунизма, нещата са много по-различни, “старите кучета“ във форума знаят, че това е заигравка с фенските ми пристрастия към футболния отбор от града на Бийтълс - Liverpool,свикнал с този ник от един спортен форум, и сега съжалявам, че по навик го ползвам и тук.

“.. Чесън ми е френдъ, да, поне азъ го харесвамъ...“
Лошо няма, аз също го харесва...х, но в един момент той сам разруши всички мостове.....няма нужда от продължение....да ли...дори и в този момент не тая НИКАКВИ лоши чувства към него..за хиляден път повтарям, това което САМ си направиш, никой друг не може

63994

64

Red or Dead

14.07 2016 в 14:12

@ Лопе, разбира се, че беше прав, и е нормално когато си прав да бъде оценено;)
Аз затова в първия си пост в темата започнах с....ИЗВИНЕНИЕ, съзнавайки предварително, че такива ще са последствията, но си мисля с моето болезнено чувство за справедливост, че така трябва.

И да....темата за Русия е винаги...“благодатна“....във всеки смисъл;)

29217

63

Лопе де Вега

14.07 2016 в 13:47

@ 49 Реди, не ми дължиш извинения просто защото не направих забележка на колегите, а ме впечатли пренебрегването на толкова благодатна тема.

@ 52 Principessa, абе усетих се аз, че оплесках работата, но ме домързя да ровя за некой traduttore-tradittore. Който не е учил италиано, а е стигнал най-паче до ambarabacici...!

ЗасрамИх се!

Поздрав!

63994

61

Red or Dead

14.07 2016 в 13:00


Много се разводнява темата с тоз пусти “РЕЙТИНГ“....учудвам се обаче, защо и ти си се пуснала по тази пързалка......

Наистина ли си мислиш, че ми дреме за шибания рейтинг!?!?Просто не понасям лъжи и измами, не обичам ГЛУПАЦИ да ме правят мен на глупак, всичко около “рейтинга“ е дело единствено на френдчето ти 'чесън', надявам се няма да го отречеш...
Не знам от кога си тук, но наша скромност е доста време, много дълго по време на старата система бяхме подложени на системен хакерски терор от подобен тип,като “скриване на коментари“ и так далее.....както виждаш това изобщо не ни е променило и на йота.......важното в нашия случай е да можем да си кажем това което мислим, дори според новите правила лично аз се чувствам ощетен, понеже много от коментарите ми се “трият“ защото ИСКРЕНО казвам какво мисля за “силните на деня“, но в същото врем други съформци си позволяват далеч по-обиден език, и към нас и по принцип, съвсем безпрепятствено, което отново ни връща към.....ДВОЙНИЯ СТАНДАРТ
 
X

Да помогнем на украинските деца!